Şu anda Sway kullanıyorum fakat artık değişiklik vakti geldiğini düşünüyorum. Bana daha profesyonel bir arayüz lazım fakat minimal düzeyde olmalı. Yapay zeka bana Xfce önerdi ama Wayland desteklemiyor. KDE çok detaylı. GNOME hakkında pek bilgim yok.
Benim için önemli olan modüler olması, yani istediğim uygulamalar ve bileşenler olacak; benim açımdan gereksiz şeyler olmamalı. KDE bazı şeyleri zorunlu tutuyor diye biliyorum fakat yine de size sormak istiyorum. Hangisini seçmeliyim?
Budgie olabilir belki, yakında bende Hyprland bırakıp (sağ olsunlar, halen daha çok zor; biraz kolaylaştırın kardeşim şunu ya! Sistem bir bozulsa, Arch Linux kurmaya 1 saat, Hyprland kurmaya ve ayarlarını yapmaya 100 yıl uğraşacağım). Arch install ile Budgie deneme fikrim var.
COSMIC çok güzel ancak hala tam sürüm yayınlanmadı, Alpha aşamasında. Genel olarak kullanımı engelleyecek hatayla karşılaşmadım şahsen, şans verebilirsin.
Cinnamon bence de senin aradığın özelliklere sahip. Bakabilirsin. Hyprland kurmasından ziyade alışması zor ancak alışınca oldukça pratik, hızlı ve güzel.
COSMIC çok güzel ancak hala tam sürüm yayınlanmadı, Alpha aşamasında. Genel olarak kullanımı engelleyecek hatayla karşılaşmadım şahsen, şans verebilirsin.
Cinnamon bence de senin aradığın özelliklere sahip. Bakabilirsin. Hyprland kurmasından ziyade alışması zor ancak alışınca oldukça pratik, hızlı ve güzel.
Archinstall ile o kadar kolay olmus ki muhtemelen su an sirf artistligine Arch yukleyen bir ton insan vardir herhalde. Sirf sosyal medyada "im using arch btw" diye bos hava atmak icin Arch kuran taze ergen kitle mevcut Arch toplulugunu kirletmez umarim. Eger yakinda "what is nano" gibi konulari anormal bir miktarda forumlarda gorursem cok fena nefret kusarim.