Şu anda Sway kullanıyorum fakat artık değişiklik vakti geldiğini düşünüyorum. Bana daha profesyonel bir arayüz lazım fakat minimal düzeyde olmalı. Yapay zeka bana Xfce önerdi ama Wayland desteklemiyor. KDE çok detaylı. GNOME hakkında pek bilgim yok.
Benim için önemli olan modüler olması, yani istediğim uygulamalar ve bileşenler olacak; benim açımdan gereksiz şeyler olmamalı. KDE bazı şeyleri zorunlu tutuyor diye biliyorum fakat yine de size sormak istiyorum. Hangisini seçmeliyim?
Archinstall ile o kadar kolay olmus ki muhtemelen su an sirf artistligine Arch yukleyen bir ton insan vardir herhalde. Sirf sosyal medyada "im using arch btw" diye bos hava atmak icin Arch kuran taze ergen kitle mevcut Arch toplulugunu kirletmez umarim. Eger yakinda "what is nano" gibi konulari anormal bir miktarda forumlarda gorursem cok fena nefret kusarim.
Bunu anlatmaya çalışıyoruz ama dinleyen bir kisim var sadece.
Ben bu ergen kitlenin Archinstall'ın Arch'ın felsefesine aykırı olduğunu bildiğini bile düşünmüyorum.
Linux'a yeni gelen geçen Arch kuruyor arkadas.
TUI olması geleneksel anlamda grafiksel bir yükleyici olmadığı anlamına geliyor dediğiniz gibi ama bu Arch’ın temel felsefesine uyduğu anlamına gelmiyor.
Asıl mesele: Kullanıcı sistemin temel yapı taşlarını gerçekten anlıyor mu?
Anlamıyorsa kurdu diyelim ne anladık biz bu işten?
Adam rolling release kullanıyor çat bozuldu diyelim yeni kullanıcı nerden bilsin timeshift vesaire ile yedek almasini.
Asıl mesele: Kullanıcı sistemin temel yapı taşlarını gerçekten anlıyor mu?
Anlamıyorsa kurdu diyelim ne anladık biz bu işten?
Adam rolling release kullanıyor çat bozuldu diyelim yeni kullanıcı nerden bilsin timeshift vesaire ile yedek almasini.
Doğru noktaya değindin, o zaman neden adam akıllı bir tane BTRFS Arch Linux kurulumu yok? Ben Türkçe rehber bulamadım ve GitHub üzerinden İngilizce rehberi takip ederek kurulumu yaptım. BTRFS olarak yakın bir zamanda sanırım benim hazırlamam gerekecek ama ArchInstall denememde BTRFS için ayarları doğru şekilde yaptı. Neden BTRFS diye soracak olursan, BTRFS ile snapshot almak çok daha hızlı.
Doğru noktaya değindin, o zaman neden adam akıllı bir tane BTRFS Arch Linux kurulumu yok? Ben Türkçe rehber bulamadım ve GitHub üzerinden İngilizce rehberi takip ederek kurulumu yaptım. BTRFS olarak yakın bir zamanda sanırım benim hazırlamam gerekecek ama ArchInstall denememde BTRFS için ayarları doğru şekilde yaptı. Neden BTRFS diye soracak olursan, BTRFS ile snapshot almak çok daha hızlı.
Rehber yapacaginizi soylediginiz icin o cevabi verdim yapmayacaksanız devam edin.
Arch'i zaten biliyorsaniz ve vakit kaybetmek istemiyorsaniz buyrun kullanin ben demiyorum ki Kimse ArchInstall kullanmasin.
Iste, anlatmaya calistigimiz sey de o zaten. Kolay oldu da en cok kime yaradi? Directory yazarken "~/" veya en basitinden "sudo"nun anlamini bilmeyen artist ergene yariyor. Ha bazilari gercekten dogru duzgun ogrenmeye calisiyor ama cogu sadece artistlik olsun diye kuruyor. Bizim istemedigimiz sey de bu iste.
Iste, anlatmaya calistigimiz şey de o zaten. Kolay oldu da en cok kime yaradi? Directory yazarken "~/" veya en basitinden "sudo"nun anlamini bilmeyen artist ergene yariyor. Ha bazilari gercekten dogru duzgun ogrenmeye calisiyor ama cogu sadece artistlik olsun diye kuruyor. Bizim istemedigimiz şey de bu iste.
Vallahi meraktan soruyorum: Hayatta hiç dert edecek bir şeyiniz yok, dert etmek için bir şey mi arıyorsunuz, yoksa başka bir sebebi mi var? Hocam, boş verin gitsin Allah aşkına ya!
Vallahi meraktan soruyorum: Hayatta hiç dert edecek bir şeyiniz yok, dert etmek için bir şey mi arıyorsunuz, yoksa başka bir sebebi mi var? Hocam, boş verin gitsin Allah aşkına ya!
Siz de kendi capinizda haklisiniz, edecek bir sozum yok. Türkiye'nin hali ortada. Hatta 1 ay once sirf Türkçe haberler mentalimi bozdugu icin yeni Instagram hesabi açtım ve 1 aydir Türkiye hakkinda tek kelime haber okumuyorum. Ancak ben Japonya'dayim ve durumlar tamamen farkli. Ortam Türkiye'ye oranla bin kat daha iyi desek bile yine buranin da kendine ozgu dertleri var. Benim dertlerimden biri de bu. Okulumu ve part time isimi gayet mukemmel bir sekilde duzene soktum, kalan zamanlarimda bilgisayar basindayim genellikle, kod yazarak ve Linux dagitimlari hakkinda yeni bilgiler edinerek geciriyorum. Arch kitlesinin ugradigi degisimler beni de asagi yukari az cok etkiliyor. Isterseniz hiç kafayi takip ilgilenmeyin ben de zaten olur da ustte bahsettigim kitleden birileri bu yazdiklarima denk gelir de biraz tereddut eder diye yaziyorum zaten.