Rehber Arch Linux kurulum rehberi V2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Eren T.
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 5B
  • Etiketler Etiketler
    arch linux
Bu kadar

Archinstall adlı bug fırtınasına eşeğimi emanet etmem hocam.

Bugün denendim ama pes ettim, dediğin gibi archinstal buglu kuramadım.
iş dualboot olanca daha çok uğraştırıyor belki 3 saatten fazla uğraştım ama olmadı.yarın bu rehbere bakıp öyle deneyeceğim.

Dualboot için yapacağınız şey Windows'tan bir bölüm ayırmak. O bölümü archiso'da cfdisk ile ayarlamak. Aynı şema, EFI bölümü, root, swap. Sonrası zaten kolay mount vs. Ancak GRUB'da bir ayarı devre dışı bırakmanız lazım. GRUB kurulumuna geldiğinizde etiketleyin.

Benim takıldığım yer EDITOR=nano visudo da düzeltme yaptıktan sonra daha önce belirlediğim bir kullanıcı adı yazdım.daha sonra "su - kullanıcı adı" şekilde komutu yazdım ama öyle bir kullanıcı yok dedi acaba ben nerde yanlış yaptım?

Rehbere uymamakla hata yaptınız. Kullanıcıya özel yazmanıza gerek yok. Dediğim satırın başındaki #'yi kaldırsanız yeterli.

@Eren T. hocam tam burada grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot --bootloader-id=GRUB komutunda hata aldım. Yanlış yazmış olabilir miyim diye iki kez girdim sonuç aynı. Acaba nerede hata yapmış olabilirim? Sanal makinede denediğim için mi böyle oldu?

efibootmgr yüklü değil efibootmgr yükleyip kodu tekrar giriniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…