Arch Linux tabanlı dağıtım önerisi

incii

Uzman
Evet, birkaç ay önce bir dağıtım önerisi konusu açmıştım ancak şu an yine yeni bir dağıtıma geçmek istiyorum.

-Arch olsun.
-Calamares ile kurulsun.
-Varsayılan olarak Zen kerneli ile GELMESİN.
-Bloat yapmasın, Garuda ve Manjaro bakmıyorum bundan ötürü.

Aklımda EndeavourOS ve Cachy OS var, hangisini neden tercih etmeliyim? Başka bir öneriniz varsa nedir ve neden önerirsiniz?

EndeavourOS devam et ama Zen çekirdek çok güzeldir. Onu kur. Ekran kartın Nvidia ise, Nvidia-beta-dkms paketini yüklemen lazım Zen kernel için.

Debian için Xanmod, Arch için Zen kurulmalı .

EndeavourOS devam et ama Zen çekirdek çok güzeldir. Onu kur. Ekran kartın Nvidia ise, Nvidia-beta-dkms paketini yüklemen lazım Zen kernel için.

Debian için Xanmod, Arch için Zen kurulmalı .
Zen'den cok cektim hocam, 144 Hz destegi yok bir de benim PC icin onu anlamadim.

Zen'den cok cektim hocam, 144 Hz destegi yok bir de benim PC icin onu anlamadim.
O zen ile alakalı olmayabilir. Çünkü ben 165 Hz ile kullanıyordum. Yani spesifik olarak 144 Hz desteği yoksa, belki GPU sürücüleri, monitörü tanımıyor olabilir.

Cachy OS iyidir. Endeavour'un teması eski gibi gözüküyor.
Ben uzun süre EndevourOS kullandım. Gnome masaüstü kullandım hep. Bayağı modern ve tasarım dili güzel.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…