Makaleler
1
Vanilla Arch kurulumu çok sıkıntı ve ömrümden ömür gidiyor. Bir şeyi yanlış yapınca kafamı duvarlara vurasım geliyor. O yüzden kendi Installer'ı olan bir Arch tabanlı işletim sistemi arıyorum. Siz ne önerirsiniz? Linux bilgim var. Kafamdakiler:

CachyOS.
EndeavourOS.
Garuda.
Manjaro.
Nyarch (dalga geçmeyin hoşuma gitti)
Chimeraos.

Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Manjaro stabil ve aşırı kolay. En iyi masaüstü ortam deneyimini alabileceğin Arch tabanlı distro. Kendi GUI sürücü yükleyicisinde açık kaynaklı sürücüler gözüküyordu en son baktığımda. Non open için terminal aracını kullanman lazım.

Nyarch ise komik internet postlarından doğmuş bir dağıtım. Kendi AI'larıyla ve bazı nedensiz uygulamalarla geliyor. GNOME'u bayağı doldurup vermişler ve internetle kurunca NVIDIA sürücüsünü kuruyor diye hatırlıyorum. Son kullanıcıyı hedefleselerde bu bloat ile pek dost canlısı değil bence.

EndeavourOS ise saf Arch'a en yakını. İçine ekledikleri 2 3 tane (denk geldiğim) işleri hızlandıran araçlar dışında saf Arch'tan bir farkı yok.

Ne istediğine bağlı olarak aralarından seçim yapabilirsin, bence Nyarch'ı dene ama kullanma.

Keşke eski Arch projeleri sonlandırılmasaydı, Alg'e yazık oldu.

Bu yazdıklarına ek olarak Crystal Linux'a da bakabilirsin.

ArchLinux'ün kendi installer'ı var uzun bir süredir. archinstall. Hem de her yeni versiyonu ile çok daha iyi oluyor.

Bence onu da deneyin ve sonra arayışa çıkın. Her zaman normal Arch en iyi Arch'tır.

Arch kullananların (özellikle yabancı kullanıcıların) çoğu size Manjora'dan olabildiğince uzak durmanızı tavsiye edecek. Buna ben de dahilim. Tarihini anlatacak vaktim yok, istersen neden Manjora seçmemen gerektiğini internette arayabilirsin. Manjora iyi bir distro değil, iyi bir Arch distro'su hele hiç değil.

EndevaourOS veya CachyOS tercih edilebilir.

Diğerleri ile uğraşmayın.

1. archinstall
2. EndevaourOS
3. CachyOS

Son düzenleme:
ArchLinux'ün kendi installer'ı var uzun bir süredir. archinstall. Hem de her yeni versiyonu ile çok daha iyi oluyor.

Bence onu da deneyin ve sonra arayışa çıkın. Her zaman normal Arch en iyi Arch'tır.

Arch kullananların (özellikle yabancı kullanıcıların) çoğu size Manjora'dan olabildiğince uzak durmanızı tavsiye edecek. Buna ben de dahilim. Tarihini anlatacak vaktim yok, istersen neden Manjora seçmemen gerektiğini internette arayabilirsin. Manjora iyi bir distro değil, iyi bir Arch distro'su hele hiç değil.

EndevaourOS veya CachyOS tercih edilebilir.

Diğerleri ile uğraşmayın.

1. archinstall
2. EndevaourOS
3. CachyOS
Archinstall ile kurmayın diyorlardı. O yüzden ben kurmuyorum ama sanal makinede archinstall ile kurduğumda bir sorun olmuyordu.

Archinstall ile kurmayın diyorlardı. O yüzden ben kurmuyorum ama sanal makinede archinstall ile kurduğumda bir sorun olmuyordu.
Archinstall ile kurmayın denmesinin sebebi manuel install'ın genellikle tavsiye edilmesi. Archinstall kötü veya bozuk diye değil.

Tam sizin kullanım amacınız için esasında.

CachyOS'te çok fazla performans ve stabilite var mış. Hatta bazıları Windows'tan bile fazla diyor. Oyun oynayan biri olarak benim için stabilite önemli.

Kendi deneyimimde aksi bir durum yasamadim. Dagitim yapilis amacina gore gercekten sozunu tutuyor. Su ana kadar kullandigim en kolay Arch tabanli dagitimdir kendisi. Ozellikle Discord sunuculari oldukca aktif ve guzel bir kitlesi var.

Oyun oynuyorsanız kesinlikle CachyOS.

Kendi deneyimimde aksi bir durum yasamadim. Dagitim yapilis amacina gore gercekten sozunu tutuyor. Su ana kadar kullandigim en kolay Arch tabanli dagitimdir kendisi. Ozellikle Discord sunuculari oldukca aktif ve guzel bir kitlesi var.

O zaman CachyOS'te karar kılmamda bir sakınca yok? NVIDIA driverlari konusunda bir sorun yok değil mi?