Deniz744

Başarılı
Kendime Archer C6 router aldim. İcinden cikan kabloyu routere ve modeme taktim gosterildigi gibi ama calismiyor. Hem WAN hem LAN portlarini denedim, modem de calismamaya basladi ne yapmaliyim?
Modemin arkasındaki kablolar bu şekilde. Burada LAN'ı deniyorum.

1747067356196.webp

Bu da Archer C6'nın ışıkları. Normalde işaretlediğin hariç bütün ışıklar yanıyor fakat kablo kısa kaldığı için kabloları çıkartıp çektim.

1747067429950.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Archer C6‘yı sıfırlayın. Sonra da modemin lan portundan çıkan kabloyu C6'nın WAN portuna takıp açın.

Recep hocam benim bilgisayarımda Bluetooth veya Wi-Fi olmadığı için Ethernet zorunlu.
Ben internetten şu kabloyu sipariş ettim:

Bu kablo yanlış mi? Veya bununla ne yapabilirim?
Benim planım şuydu, modem odamda duracak, bu kablo ile modemden routere bağlantı çekeceğim. Modemin kendi Ethernet kablosu ile bilgisayara internet vereceğim. Sonra routere de kablosuz telefondan baglanacağım. Böyle nasıl yaparım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kablo yanlış mi? Veya bununla ne yapabilirim?
Kabloda bir sorun göremiyorum.
Modem odamda duracak, bu kablo ile modemden routere bağlantı çekeceğim.
Modemin LAN portundan çıkan kablo Router'ın WAN portuna girecek. Değişen bir şey yok.

Sonra routere de kablosuz telefondan baglanacağım.
Yine değişen bir şey yok. İlk mesajda dediklerim hala geçerli.

Kabloda bir sorun göremiyorum.

Modemin lan portundan çıkan kablo Router'ın WAN portuna girecek. Değişen bir şey yok.

Yine değişen bir şey yok. İlk mesajda dediklerim hala geçerli.

Modem hem bilgisayara hem routere internet verebilir değil mi hız kaybı yaşamam? Bir de o uzun kabloyla bağlayacağım değil mi?