SHERLOCKED

Başarılı
Selam,

Başlıktaki soğutucunun 420 mm versiyonuyla birlikte R5 9600X kullanıyorum. OCCT'te 142W'ta 85 dereceyi görüyor. 420 mm için biraz fazla geldi. Takarken blok üstündeki vida yuvalarından biri yalama oldu diye kağıt parçası sıkıştırıp vidayı sıkıştırmıştım. Bayağı da sağlamdı, çektiğimde gelmiyordu. Sebebi bu olabilir mi?

142W TDP ise gayet normal gibi.

Bayağı da sağlamdı, çektiğimde gelmiyordu. Sebebi bu olabilir mi?
Bunların montaj basıncı apayrı bir dünya, yetersiz kalıyor olabilir o yüzden. Ancak bir yandan da yetersiz olsaydı LGA soketren dolayı siyah ekran falan atabilirdi ve ısınması için yük de gerekmezdi.

Selam,

Başlıktaki soğutucunun 420 mm versiyonuyla birlikte R5 9600X kullanıyorum. OCCT'te 142W'ta 85 dereceyi görüyor. 420 mm için biraz fazla geldi. Takarken blok üstündeki vida yuvalarından biri yalama oldu diye kağıt parçası sıkıştırıp vidayı sıkıştırmıştım. Bayağı da sağlamdı, çektiğimde gelmiyordu. Sebebi bu olabilir mi?
Çok sıkmış olabilirsiniz.

https://share.google/qqEFqCGkNuAkYsA89 soğutucunuz buydu değil mi?

Biraz yüksek görünüyor.
13700K 200W ile R23 testinde 72 derece görüyor. (Ortam 20°C)
Hocam nerde gördünüz 13700K'yı 72 derece tuttuğunu?

Şimdi soğutucu bloku kaldırıp baktım. Macunu fazla sürmüşüm sanırım kenarlara taşmış hep. Gariptir ki bloğun ortasında işlemcinin üzerinde termal macun kalmadı bloku çıkartırken. Çoğu bakıra yapışmış. Şimi elimdeki MX-4 ile bir daha deneyeceğim. İlk sürdüğüm macun MX-5 idi.

Değişen bir şey olmadı. Sürdükten sonra macunun iyice yayıldığında emin oldum(2 yüzeye de). Bloğa kağıtla sıkıştırdığım vida da gayet sağlam.

Son düzenleme:
Hocam nerde gördünüz 13700K'yı 72 derece tuttuğunu?

Şimdi soğutucu bloku kaldırıp baktım. Macunu fazla sürmüşüm sanırım kenarlara taşmış hep. Gariptir ki bloğun ortasında işlemcinin üzerinde termal macun kalmadı bloku çıkartırken. Çoğu bakıra yapışmış. Şimi elimdeki MX-4 ile bir daha deneyeceğim. İlk sürdüğüm macun MX-5 idi.

Değişen bir şey olmadı. Sürdükten sonra macunun iyice yayıldığında emin oldum(2 yüzeye de). Bloğa kağıtla sıkıştırdığım vida da gayet sağlam.
Screenshot_20251130_225548_YouTube.webp
Screenshot_20251130_225503_YouTube.webp

@SHERLOCKED oyunlarda da bu derecelere çıkmıyorsa çok takma,dım şahsen.