Ya oyunda buz gibi. Performans anlamında sorun yok zaten. Ama aldığım soğutucunun tam performans çalışmasını istiyorum.

Buz gibi demiyim de soğuk işte.

Son düzenleme:
Selam,

Başlıktaki soğutucunun 420 mm versiyonuyla birlikte R5 9600X kullanıyorum. OCCT'te 142W'ta 85 dereceyi görüyor. 420 mm için biraz fazla geldi. Takarken blok üstündeki vida yuvalarından biri yalama oldu diye kağıt parçası sıkıştırıp vidayı sıkıştırmıştım. Bayağı da sağlamdı, çektiğimde gelmiyordu. Sebebi bu olabilir mi?
İşlemciyi stokta mı kullanıyorsun, sadece 105w TDP mi açık? OCCT ağır test yüküdür, kıyas etmek çok doğru olmaz. Cinebench skorlarını kıyaslayabilirsin.

Zaten ön panele monte ettiğinden işlemci daha serin çalışması lazım, mesh-akvaryum çok fark etmiyor senin durumda, bir de kendisiyle gelen fanlar, Pro versiyonuna göre biraz yetersiz kalabilir tabi, yeni seride özellikle fan kısmı iyileştirildi, push-pull da düşünebilirsin yine ön tarafa sığıyorsa.

İşlemciyi stokta mı kullanıyorsun, sadece 105W TDP mi açık? OCCT ağır test yüküdür, kıyas etmek çok doğru olmaz. Cinebench skorlarını kıyaslayabilirsin.

Zaten ön panele monte ettiğinden işlemci daha serin çalışması lazım, mesh-akvaryum çok fark etmiyor senin durumda, bir de kendisiyle gelen fanlar, Pro versiyonuna göre biraz yetersiz kalabilir tabii, yeni seride özellikle fan kısmı iyileştirildi, push-pull da düşünebilirsin yine ön tarafa sığıyorsa.

105W ve PBO açık. Benim şikayetim daha çok güç çeken Intel'i daha serin çalıştırması.

PPT biraz daha arttırdığımda 150W'da 90 dereceyi görüyor. Garanti yolu göründü gibi.

Evet evet. Tam yükte bile borular arasında bir sıcaklık farkı hissetmiyorum.

@Ayhan Dönmez @LH44 ilginç bir teorim var. İşlemci 6 çekirdek olduğu için ısı tek bir yerde toplanıyor olmasın? Yakın zamanda arkadaşımın 9900X3D işlemcisi ile test edeceğim.

Son düzenleme:
9000 serisinde bunu optimize ettiler aslında. 7000 serisinde kenara daha yakındı.

Yine de 8 çekirdek üretilen ccdnin 6 tanesi kullanılıyor. Göreceğiz.

@Ayhan Dönmez hocam sağ olasınız sonunda doğruladım problemi. @LH44
image.webp

Son düzenleme:
Yine de 8 çekirdek üretilen ccdnin 6 tanesi kullanılıyor. Göreceğiz.

@Ayhan Dönmez hocam sağ olasınız sonunda doğruladım problemi. @LH44
Eki Görüntüle 214286

@SHERLOCKED 9900x3D 6+6, 9950x3D 8+8 düşünmek lazım. Oyundayken driver düzeyinde Core Parking ile 3D olmayan Cache kapatılacak. 3D V-Cache optimizer ile birlikte doğru çalışırsa. High performans moda falan alırsan Windows scheduler bozuluyor. Yine Yerli Buildzoid bu konuda videosu mevcuttu, onu izleyebilirsin Türkçe kaynak olarak. Geri kalanı hepsi yabancı kaynak.

@SHERLOCKED 9900X3D 6+6, 9950X3D 8+8 düşünmek lazım. Oyundayken driver düzeyinde Core parking ile 3D olmayan cache kapatılacak. 3D v-cache optimizer ile birlikte doğru çalışırsa. High performans moda falan alırsan Windows scheduler bozuluyor. Yine yerli buildzoid bu konuda videosu mevcuttu, onu izleyebilirsin Türkçe kaynak olarak. Geri kalanı hepsi yabancı kaynak.

Sıcaklık açısından demiştim hocam. 212 W 9900X3D ile 142W 9600X aynı sıcaklıkta.

@Ayhan Dönmez hocam yerli buildzoid kim? Kanalını bulamadım. Aratınca bu kanal çıktı:

Ne hikmetse 9850X3D'yi de aynı sıcaklıka çalıştırıyor meret. 162W.

Son düzenleme: