dhizek

Başarılı
Arkadaşlar ilk fotoğrafta Arctic Liquid Freezer III 360mm Pro'nun sıcaklık değerleri bulunuyor. Max sıcaklık değerine FurMark ile CPU burner yapılarak ulaşmıştır. Boşta değeri ise ortalama 50 derecededir.

arctic.webp

Aynı sistem sadece modelleri farklı olarak soğutuc olarak Thermalright Phantom spirit 120 SE kullanılmıştır. Max sıcaklık değerleri CPU burner ile aynı fakat ortalama sıcaklık değerleri diğerine göre10 derece daha düşüktür.

phantom.webp

Benim burada merak ettiğim nokta sıvı soğutuculu olan sistem neden diğer sisteme göre daha kötü? Montajında bir sıkıntı falan mı var? Yoksa fan ayarları mı yapmam gerekiyor? Teşekkürler.

9800X3D işkence testi.

İki soğutucuyu da 9800x3D'de test etmiş birisiyim. Tabii LF3 Pro üretim hatalı geldiği için ben de 95 görüyordum, iade ettim.
Phantom Spirit satın aldım ve hala kullanıyorum. Cinebench testinde ise en fazla 85 görüyorum. LF3 Pro modelinde ise 80 bandında olması lazım normalde sıcaklığın. Montajınız hatalı olabilir.

Bende LF II 420 var, undervolt ve overlock yaptım ve nerdeyse aynı değerleri alıyorum OCCT stress testinde. Ama 91-92'yi geçmedi hiç. Kasa Fractal Torrent, öne montajlı radyatör ve hem kasa fanları hem kendi fanları duruyor. Toplam 6 tane fan direkt üflüyor yani radyatöre.

Belki kasadan dolayı da olabilir. Fazla aşağı sarkan durumlar sıcaklığı artırıyor olabilir.