Arctic Liquid Freezer III Pro'nun kabloları nereye takılmalı?

Hocam bu ayarı yapmadan önce aklımdan geçeni söyleyeyim. Aklımda phantom spirit'i sipariş edip sonuçlara bakmak var. Teknobiyotiğe geri göndermeye niyetleniyorum şuan fakat kanıtlı bir sonuç olmadığı için elimde boşu boşuna da göndermiş olmak istemiyorum, yine başım ağrıyacak.

Bu arkadaşı satın alsam salı günü montajını yapıp test etmeyi, sonuç iyi çıkarsa da sıvı soğutmayı geri göndermeyi planlıyorum.
Sıvı soğutma ile arasında derece bazında çok fark olur mu? Fiyatı da uygun ama emin olamadım.

Bir de diyelim ki her şey yolunda gitti ve sıvı soğutmayı iade etmeyi başardım, bu da elimde kaldı. Bu arkadaş yeterli gelir mi soğutucu olarak?

@20424 hocam sizin de fikriniz değerli benim için bu durum hakkında.

Tabii ki gelir, +200 PBO vermediğin sürece hatta dümdüz -20 ver kullan, +200 olayına çok girme, yaz ayındayız genelde stabil olmaz. Ben şu anda +75 -15 kullanıyorum, +200 patlıyor bende. Kışın stabil +200. Phantom çok yeterli soğutucu ve çok ucuz fiyatı, tam f/p. Denersen tam net öğrenirsin, geri gönderirsin onu da garantiye.

224 XT ile niye test etmiyorsunuz? O fikir verir, boşa test için alacaksınız Phantom'u.

@oreson

224 XT ile AIDA test sıcaklığını karşılaştıracaksınız yakınsa soğutucuda problem var demektir.

224 XT ile niye test etmiyorsunuz? O fikir verir, boşa test için alacaksınız Phantom'u.

@oreson

224 XT ile AIDA test sıcaklığını karşılaştıracaksınız yakınsa soğutucıda problem var demektir.

3500X için kullanıyordum, yeterli geleceğinden endişeliyim böyle bir işlemci için. Bir de elimdeki macunun 2 kez daha sürmeye yeteceğinden emin değilim, o biraz beni geri plana itti.

Bir de sonuç başarılı çıkarsa bunu gönderdikten sonra phantom ile devam edebilirim diye düşündüm.

AM5 uyumluluğu yoksa monte etmeden elle bastırarak biraz deneyin, kabaca sonuç verir. Ama şu AIO doa ise eğer gerçekten çok şanssızlık ve absürt bir durum. AIO işi de iyice şansa bağladı artık. Ne zaman yeni bir ürün çıksa başa hep bunlar geliyor.

SE 224 yeterli olmaz, AIDA testinde 86 derece Arctic, 224 yakın olursa fikir verir, sonra soğutucu bakarız.

Ya bu jelatin işi kafama takıldı, söktünüz değil mi?

@oreson

Phantom ömürlük ürün, +200 falan vererek zaman kaybetme, dümdüz -15 -20 hangisi stabil ise ver, zaten RAM'lerin de gayet kaliteli, manuel zaman da girip 6000 c30 güzelce kullanırsın. Phantom 9950x sıkıntısız soğutuyor şu anda, kullanan arkadaşım var.

Jelatini birkaç kere sordum, çıkardım demiştiniz, o en çok atlanan basamak. Ama Arctic'in bu yeni versiyonu DOA olarak size ulaşmışsa gerçekten çok büyük şanssızlık olmuş. Para iadenizi talep edin, süreci çok uzatmadan.

Bugün-yarın nihayete erdirmek sizin için iyi olur. Gerek şu anda elinizdekiyle gerek de Phantom fark etmez, sonuç olarak +10 derece fazlan var şu anda kafadan. BIOS'a da yansımış bu durum. Çipte fabrikasyon bir problem yoksa soğutucu ile alakalı.

SE 224 yeterli olmaz, AIDA testinde 86 derece Arctic, 224 yakın olursa fikir verir, sonra soğutucu bakarız.

Ya bu jelatin işi kafama takıldı, söktünüz değil mi?

@oreson

Evet söktüm tabii ki. Birisi temas eden kısımda, diğeri dairesel parçanın mıknatıslı oturma kısmında. 2 adet jelatini de söktüm. Zaten sökmesem bugün önceki termal macunu temizlerken kendini belli ederdi her türlü.

En sağlıklı sonucu hem şu andaki elindeki soğutucu ile denersen kabaca anlarsın, hem de Phantom alırsan bir daha soğutucu derdin kalmaz. 9950x çok yeterli şekilde soğutuyor. Bir de +200 verme, -15 -20 hangisi stabilse orada bırak PBO Enable yapıp yazın. Kışın +100/200 verirsin. Sorunu çözdüğün vakit.

Elindeki ürün gerçekten problemli ise süreci çok uzatmadan firma ile iletişime geç, iade değişim ya da garanti yollarından birine doğru yönelmen en sağlıklısı senin adına. İster şu anda elindekiyle dene, ister Phantom ile, kabaca sonuç verir şu an elindeki.

AM5 soket uyumluluğu var mı yok mu bilmiyorum elindeki soğutucunun, yoksa kasayı yan yatırıp bir elin ile bastırman lazım aşırıya kaçmamak kaydıyla. Kabaca fikir verecektir sana. Senin tercihin, deneyimli değilsen bu konuda Phantom alıp sonra süreci sonlandırırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…