Yani bak yine bir +10 derece var gibi geldi gözüme, benim BIOS'ta aynı BIOS sürümü ve aynı 9800x3d işlemci 38 derece şu anda. Senin Windows'ta bir de 60 derece. AMD'nin bazı 3d'leri sıcak çalışıyor fabrikasyon olarak o kabul edilir ama senin Windows kısmı kabul edilmez. Ai tweaker PBO kısmına girip PBO enabled curve optimizer -20 verip tekrar R23 HWiNFO atar mısın skorlara bakalım.
İntegrated graphics kapat bir de ekstra.
Hocam bu ayarı yapmadan önce aklımdan geçeni söyleyeyim. Aklımda phantom spirit'i sipariş edip sonuçlara bakmak var. Teknobiyotiğe geri göndermeye niyetleniyorum şuan fakat kanıtlı bir sonuç olmadığı için elimde boşu boşuna da göndermiş olmak istemiyorum, yine başım ağrıyacak.
Bu arkadaşı satın alsam salı günü montajını yapıp test etmeyi, sonuç iyi çıkarsa da sıvı soğutmayı geri göndermeyi planlıyorum.
Sıvı soğutma ile arasında derece bazında çok fark olur mu? Fiyatı da uygun ama emin olamadım.
Bir de diyelim ki her şey yolunda gitti ve sıvı soğutmayı iade etmeyi başardım, bu da elimde kaldı. Bu arkadaş yeterli gelir mi soğutucu olarak?
@20424 hocam sizin de fikriniz değerli benim için bu durum hakkında.