Eki Görüntüle 167308
irm "
https://christitus.com/win" | iex
Şunu anlatılan şekilde yapar mısın, çerçöp çalışmasın arkada. Armory Crate yerine OpenRGB kullanabilirsin, fanları da BIOS'tan ayarlamanı tavsiye ederim.
Şu an senin sorununla birebir bağlantılı değil, aradan çıksın diye söyledim bunu da, Bu yazılımlar ciddi sıcaklık artırıyor özellikle Corsair tarafı. BIOS girip bir sensörlere bak, Windows boştaki sıcaklık ile eşdeğer gösteriyor mu yani boşta 60 derece mi BIOS'tayken de, orayı tel ile çekip SS atarsan bakalım.
Ek olarak -20 undervolt uygula, en azından idare etmeni sağlayabilir mevcut durumda. Soğutucuda sorun olması da çok muhtemel gelmiyor bana ama büyük şanssızlık eğer öyleyse. Elindeki hava soğutucu kaliteli değilse Phantom Spirit ile denemeni tavsiye ederim, çipin IOD bolgesi yüksek derece çalışıyor, soğutucu soğutamıyor yani ya da başka bir şey var.
BIOS içindeki sıcaklık sensörleri ile Windows boştaki 60 derece tutuyor mu, ona bakar mısın
@oreson
Ben 15 kere kasa söktüm, 5 kere sistem dağıttım-topladım son 1 yıl içerisinde, seni çok iyi anlıyorum. Sorun tespiti de zor, niye dersen elde sağlam yedek parça yok bende de öyleydi. Şu anki yedekte bulunan hava soğutman ne kadar iyi bilgim yok, Phantom falan olsaydı elinde çok net farkı anlardık, direkt soğutucu DOA ürün yani dead on arrival şeklinde iade gerçekleştirirdin, 14 gün yasal hakkın var, en kötü tüketici heyeti gidip paranı alırsın, sadece yıpranırsın. Ben 1 yıl uğraştım.
@oreson BIOS gir öncelikle, oradaki boştaki sıcaklık ile Windows'taki 60 derece tutuyor mu, tek tek incele ordaki sensörleri, PSU voltaj kanallarını falan da incele hatta, bir göz at her şeye. Sıcaklık orada 40 yazıp da Windows'ta 60 yazdığı da olmuştur. Bu işin içinden her şey çıkabilir.