Kasayı yan yatırıp SE 224'ü montajlamadan işlemcinin üzerine koyup elinizle tutup bir test yapın, bu soğutucudan beklenilen performans bu değil.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Tamamdır, dediğim şekilde HWiNFO atarsan bakalım, tüm sıcaklık değerleri orda görünür test esnasında. Tekli multi gerçekleştirmen yeterli, skorun da yazar orada. Arkada çalışan çerçöp program varsa kapatmaya çalış çoğunu.Eki Görüntüle 167291
Şu şekilde. Alttaki fanlar içeri veriyor gösterdiğim gibi ve 2000rpm. Hava akışında sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü ekran kartı da epey soğuk çalışıyor. Öyle bir şey olsa ekran kartına da yansırdı bence.
Bunu da yapmıştım.
@oreson Montajı da doğru yaptığınıza, karıştırmadığınıza eminseniz sorun soğutucuda olabilir o zaman. Ama direkt şu anda +10 derece fazlası var bu soğutucunun, tam tersi olmalıydı, o açıdan bakmak lazım.
Her şeye rağmen çözemezsen elindeki soğutucun kaliteli mi hava soğutma tam bilgim yok, ama buna yakın performans verecek Thermalright Phantom Spirit var uygun fiyata. Yedekte durması da ekstra iyi olur, daha sağlıklı karşılaştırma da sağlar, elindeki hava soğutma ile de dene yine de.
Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez Cinebench. Montajı sorunsuz yaptığıma eminim. Ekstra dikkat ettim hatta. Sıkarken bile bu sefer 1 sağ 1 sol gittim. Açılışta da sorun olmadı. Kabloları da dediğim gibi taktım. Radyatör de yukarı üflüyor yine onda da sıkıntı yok.
HWINFO @Ayhan Dönmez
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Boşta bile çip 60 derece. Sıcak hava olduğunu varsayarsak 48-50 civarı olmalıydı. Bir ofsaytlık var gerçekten soğutucuda. Undervolt falan yapmadın değil mi, bir tık onla kurtar idare et diyeceğim de, bu soğutucu şu an stok haline göre +10 derece sıcak çalıştırıyor.Eki Görüntüle 167298
@Ayhan Dönmez Cinebench. Montajı sorunsuz yaptığıma eminim. Ekstra dikkat ettim hatta. Sıkarken bile bu sefer 1 sağ 1 sol gittim. Açılışta da sorun olmadı. Kabloları da dediğim gibi taktım. Radyatör de yukarı üflüyor yine onda da sıkıntı yok.
HWINFO @Ayhan Dönmez
Eki Görüntüle 167304
Eki Görüntüle 167305
Eki Görüntüle 167306
Boştaki sıcaklığı bellek kontrolcü bölgesi iod belirler, dikkatli bakarsan orası ile eşit boştaki derece.
Boşta bile çip 60 derece. Sıcak hava olduğunu varsayarsak 48-50 civarı olmalıydı. Bir ofsaytlık var gerçekten soğutucuda. Undervolt falan yapmadın değil mi, bir tık onla kurtar idare et diyeceğim de, bu soğutucu şu an stok haline göre +10 derece sıcak çalıştırıyor.
Boştaki sıcaklığı bellek kontrolcü bölgesi iod belirler, dikkatli bakarsan orası ile eşit boştaki derece.
Herhangi bir ayar yapmadım. Şuan hava 30 derece. Oda da 25 vardır tahmini.
- Makaleler
- 1
-20 Curve Optimizer verip dene diyeceğim ama bu şu anki mevcut durumu maskelemekten başka çok da bir şey yapmaz. Arkadaki çerçöp çok uygulama varsa kapatıp bir restart at makineye, sil daha doğrusu Corsair iCUE tarzı programlar çok artırıyor boştaki dereceyi bu çipte, sende olmadığını varsayıyorum zaten. Bir cmd kodu vereceğim, onu yönetici çalıştır, sonrasında tweaks basıp standart tıkla, sonrasında aşağıdan run yazısına tıkla. Sistemdeki gereksiz Windows bileşenlerini silsin, işine yaramayan.
Bu soğutucudan beklenilen performanstan +10 derece fazlan var yani şu anda kafadan direkt. Onu diyebilirim sana.
Güvenli moda girip sıcaklık bakmanı isteyecektim ama senin anakartta bu mümkün değil, BIOS içinden girip sıcaklık baktığında şu an Windows boştaki sıcaklıkla aynı mı gösteriyor sensörler ?
Bu soğutucudan beklenilen performanstan +10 derece fazlan var yani şu anda kafadan direkt. Onu diyebilirim sana.
Güvenli moda girip sıcaklık bakmanı isteyecektim ama senin anakartta bu mümkün değil, BIOS içinden girip sıcaklık baktığında şu an Windows boştaki sıcaklıkla aynı mı gösteriyor sensörler ?
-20 Curve Optimizer verip dene diyeceğim ama bu şu anki mevcut durumu maskelemekten başka çok da bir şey yapmaz. Arkadaki çerçöp çok uygulama varsa kapatıp bir restart at makineye, sil daha doğrusu Corsair iCUE tarzı programlar çok artırıyor boştaki dereceyi bu çipte, sende olmadığını varsayıyorum zaten. Bir cmd kodu vereceğim, onu yönetici çalıştır, sonrasında tweaks basıp standart tıkla, sonrasında aşağıdan run yazısına tıkla. Sistemdeki gereksiz Windows bileşenlerini silsin, işine yaramayan.
Bir de alalı daha 3 4 gün oldu. Soğutucu elime salı günü ulaştı öyle diyeyim. Teknobiyotik'ten almıştım. İade etmeye çalışsam kesin bir sorun çıkar ya da yokuşa sürerler gibi geliyor. Bir de paketleri açtım vidalar dağınık durumda vs. İade bile alacaklarından emin değilim. Sorun soğutucu da mı onu da çözemedim, sıcaklıkta sorun yaşamayayım diye ekstra para verip düzgün soğutucu alayım dedim, yeni sistem burnumdan geldi resmen.
- Makaleler
- 1
irm "https://christitus.com/win" | iex
Şunu anlatılan şekilde yapar mısın, çerçöp çalışmasın arkada. Armory Crate yerine OpenRGB kullanabilirsin, fanları da BIOS'tan ayarlamanı tavsiye ederim.
Şu an senin sorununla birebir bağlantılı değil, aradan çıksın diye söyledim bunu da, Bu yazılımlar ciddi sıcaklık artırıyor özellikle Corsair tarafı. BIOS girip bir sensörlere bak, Windows boştaki sıcaklık ile eşdeğer gösteriyor mu yani boşta 60 derece mi BIOS'tayken de, orayı tel ile çekip SS atarsan bakalım.
Ek olarak -20 undervolt uygula, en azından idare etmeni sağlayabilir mevcut durumda. Soğutucuda sorun olması da çok muhtemel gelmiyor bana ama büyük şanssızlık eğer öyleyse. Elindeki hava soğutucu kaliteli değilse Phantom Spirit ile denemeni tavsiye ederim, çipin IOD bolgesi yüksek derece çalışıyor, soğutucu soğutamıyor yani ya da başka bir şey var.
BIOS içindeki sıcaklık sensörleri ile Windows boştaki 60 derece tutuyor mu, ona bakar mısın @oreson
Ben 15 kere kasa söktüm, 5 kere sistem dağıttım-topladım son 1 yıl içerisinde, seni çok iyi anlıyorum. Sorun tespiti de zor, niye dersen elde sağlam yedek parça yok bende de öyleydi. Şu anki yedekte bulunan hava soğutman ne kadar iyi bilgim yok, Phantom falan olsaydı elinde çok net farkı anlardık, direkt soğutucu DOA ürün yani dead on arrival şeklinde iade gerçekleştirirdin, 14 gün yasal hakkın var, en kötü tüketici heyeti gidip paranı alırsın, sadece yıpranırsın. Ben 1 yıl uğraştım.Bir de alalı daha 3 4 gün oldu. Soğutucu elime salı günü ulaştı öyle diyeyim. Teknobiyotik'ten almıştım. İade etmeye çalışsam kesin bir sorun çıkar ya da yokuşa sürerler gibi geliyor. Bir de paketleri açtım vidalar dağınık durumda vs. İade bile alacaklarından emin değilim. Sorun soğutucu da mı onu da çözemedim, sıcaklıkta sorun yaşamayayım diye ekstra para verip düzgün soğutucu alayım dedim, yeni sistem burnumdan geldi resmen.
@oreson BIOS gir öncelikle, oradaki boştaki sıcaklık ile Windows'taki 60 derece tutuyor mu, tek tek incele ordaki sensörleri, PSU voltaj kanallarını falan da incele hatta, bir göz at her şeye. Sıcaklık orada 40 yazıp da Windows'ta 60 yazdığı da olmuştur. Bu işin içinden her şey çıkabilir.
Eki Görüntüle 167308
irm "https://christitus.com/win" | iex
Şunu anlatılan şekilde yapar mısın, çerçöp çalışmasın arkada. Armory Crate yerine OpenRGB kullanabilirsin, fanları da BIOS'tan ayarlamanı tavsiye ederim.
Şu an senin sorununla birebir bağlantılı değil, aradan çıksın diye söyledim bunu da, Bu yazılımlar ciddi sıcaklık artırıyor özellikle Corsair tarafı. BIOS girip bir sensörlere bak, Windows boştaki sıcaklık ile eşdeğer gösteriyor mu yani boşta 60 derece mi BIOS'tayken de, orayı tel ile çekip SS atarsan bakalım.
Ek olarak -20 undervolt uygula, en azından idare etmeni sağlayabilir mevcut durumda. Soğutucuda sorun olması da çok muhtemel gelmiyor bana ama büyük şanssızlık eğer öyleyse. Elindeki hava soğutucu kaliteli değilse Phantom Spirit ile denemeni tavsiye ederim, çipin IOD bolgesi yüksek derece çalışıyor, soğutucu soğutamıyor yani ya da başka bir şey var.
BIOS içindeki sıcaklık sensörleri ile Windows boştaki 60 derece tutuyor mu, ona bakar mısın @oreson
Ben 15 kere kasa söktüm, 5 kere sistem dağıttım-topladım son 1 yıl içerisinde, seni çok iyi anlıyorum. Sorun tespiti de zor, niye dersen elde sağlam yedek parça yok bende de öyleydi. Şu anki yedekte bulunan hava soğutman ne kadar iyi bilgim yok, Phantom falan olsaydı elinde çok net farkı anlardık, direkt soğutucu DOA ürün yani dead on arrival şeklinde iade gerçekleştirirdin, 14 gün yasal hakkın var, en kötü tüketici heyeti gidip paranı alırsın, sadece yıpranırsın. Ben 1 yıl uğraştım.
@oreson BIOS gir öncelikle, oradaki boştaki sıcaklık ile Windows'taki 60 derece tutuyor mu, tek tek incele ordaki sensörleri, PSU voltaj kanallarını falan da incele hatta, bir göz at her şeye. Sıcaklık orada 40 yazıp da Windows'ta 60 yazdığı da olmuştur. Bu işin içinden her şey çıkabilir.
Sensör kısmına denk gelmedim ama sıcaklığı bulabildim. Böyle durum.
- Makaleler
- 1
Yani bak yine bir +10 derece var gibi geldi gözüme, benim BIOS'ta aynı BIOS sürümü ve aynı 9800x3d işlemci 38 derece şu anda. Senin Windows'ta bir de 60 derece. AMD'nin bazı 3d'leri sıcak çalışıyor fabrikasyon olarak o kabul edilir ama senin Windows kısmı kabul edilmez. Ai tweaker PBO kısmına girip PBO enabled curve optimizer -20 verip tekrar R23 HWiNFO atar mısın skorlara bakalım.
İntegrated graphics kapat bir de ekstra.