- Makaleler
- 1
HWiNFO programı indirip sensörler kısmından hem yük altındayken hem de ilk açılışta sistem boştayken tüm sıcaklık ve fan pump devirlerini SS olarak paylaşabilir misin ekstra?Bende böyle bir ses yok, hatta ses bile yok neredeyse. Her şey çok stabil duruyor, fan da çalışıyor ama sıcaklıklarda sıkıntı var. Şuan sadece macun sonrası çözmüş olmayı ümit ediyorum.
@20424 @Ayhan Dönmez bugün macun geldi ama korktuğum da başıma geldi. Yenisini uyguladım ve biraz önce teste soktum. 3'lü kabloyu taktım. VRM'yi CPU_OPT'a, AIO Pump'u pump portuna, FAN'ı da CPU_FAN'a. Cinebenchte ve AIDA64 testinde maalesef yine aynı sıcaklıkları gördüm. Aşağıda paylaşıyorum AIDA'yı. İşin ilginç yanı her şey çok stabil duruyor. O dairesel şeyin içindeki fan dönüyor, normal radyatör fanları dönüyor, yük testi sırasında hortumlara dokunduğumda titreşim hissi var. Ama o yuvarlak bloktan belirgin farklı bir ses duyamıyorum. Değişen fark galiba boşta sıcaklığının 3-4 derece düşmesi oldu.
Eki Görüntüle 167241
Çalışıp çalışmama konusunda CPU FAN'ı ve CPU_OPT üst resimde "Yelpaze" kısmındaki fan devrinin göstermesi çalışıyor olduğunu kanıtlıyor. Altta da CPU_FAN devri ve AIO PUMP'a dair boştayken çalıştığına dair görseller.
Eki Görüntüle 167248
Eki Görüntüle 167249
Eki Görüntüle 167250Eki Görüntüle 167251Eki Görüntüle 167252
Sorun gerçekten nerede tam olarak anlamadım. Yükteyken garip bir ses yok, arızalı olduğunu belli eden görsel ya da işitsel bir şüphe yok. Keza hortumlar çalışıyor mu diye tuttuğumda titreşim var fakat fanların da etkisi vardır bunda diye düşünüyorum. Şu anda gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum.
OCCT indirip CPU testi yapıp onu da SS atarsan orda da ilgili değerler yazar, ona da bakalım. Aida çok yük bindirir, dediklerim ile yap ekstra. Cinebench yaparken de yine HWiNFO SS alırsın yük altında.
OCCT CPU+RAM, ya da Power testi de var, ekstra onları da yapıp paylaşırsın, Farklı testler de uygula.