DOA ürün bu, dead on arrival diye geçer, sizlik bir kusur yok, kusurlu ürün geldi diye firma ile iletişim geçin, bizim buradan bir şey söylememiz zor. Firmanın tutumu belirleyecek her şeyi, tatlı dille anlatın, yasal olarak iade almak zorunda ama bahsettiğim firmalardan alsan her şey çok kolay olurdu.

Bilmem mi zaten başka firmalardan almak için neler yapmadım. Sadece Pro modelini sadece ve sadece bu satıcı satıyordu, bir sorun yaşamam diye dua ederek satın aldım. Sakınan göze çöp batarmış :)

Benim merak ettiğim husus bunu direkt Teknobiyotik'le iletişime geçtikten sonra mı göndermeliyim ve hangi sebebi belirterek geri göndermeliyim emin olamadım. Ürünü pazartesi satın aldım elime de salı günü geçti. Forumlarda işi yokuşa sürmesi olası bir firma olarak belirtildiği için biraz kafam karışık. Öneriniz var mı?

Bu iş serviste biter, ısınma sorununu anlatın diğer soğutucu ile sorun olmadığını belirtin muhtemelen soğutucuyu değiştirirler.

Bilmem mi zaten başka firmalardan almak için neler yapmadım. Sadece Pro modelini sadece ve sadece bu satıcı satıyordu, bir sorun yaşamam diye dua ederek satın aldım. Sakınan göze çöp batarmış :)
Dediğim şeyleri yapıp bir geri gelin, o şekil bakalım. Bu soğutucu AM5 uygunsa, 2 fan takılıyorsa o şekil verdiğim ayarlar ile kullan. Ekstra bir soğutucu almana gerek yok bu çipe, benchmark yapmayacaksın oyun oynayacaksın.

Ben garantilerde, servislerde, iade değişimlerde son 1 yıldır içli dışlıyım. Her şeyi aldığın firma belirliyor, sırf bu yerden aldın diye yasal hakkın olduğu halde iade almayıp servise gönderecekler online almana rağmen bunu yapacaklar. Servis de 3 hafta civarı sürecek en az, sonrasında iade/değişim gerçekleşecek. Hepsiburada kendi satıcısından alsaydın mesela şu anda satılıyor, direkt olarak para iadesi alacaktın ya da değişim. @oreson

Hocam işlemcinin tam arka paralelinde PSU da var kasanın yerleşim yapısından ötürü. Bunun da bir etkisi olabileceğini düşünüyorum.
Evet, o da etkili, ısıtıyor. Bir dediğim ayarları yapıp gelin, tüm detayları verdim, debloat da yapın. OCCT dediğim şekilde 10 15 dk yapıp SS atın değerleri.

Hepsiburada ya da Amazon kendi satıcısından alsaydın, direkt olarak ısınma sorunu var diyip iade edecektin, ya direkt kupon vereceklerdi sana değişim maksatlı ya da direkt olarak kartına geri ödenecekti ücret. @oreson Aynı şekilde Vatan Bilgisayar Online mağaza için de geçerli bu durum.

Bu tarz ürünleri alırken 300 500 TL fazla verip direkt bu dediğim yerlerden almanız lazım. Şu an kafadan 1 ay gitti çünkü, bu iş ile uğraşman lazım. Dediğim yerlerden alma şansın olsaydı 2 3 günde sonuca erecekti hafta içi.

Hepsiburada, Vatan ve Amazon'dan son bir yılda bir sürü parça aldım, değiştirdim, iade ettim. Bir kere bile olsun sıkıntı çıkartmadı hepsi. Direkt olarak kendi satıcısı olacak, cart curt firma olmayacak. Mağdur etmezler, ben denk gelmedim. Ürünü bozmadığın sürece.

Ben garantilerde, servislerde, iade değişimlerde son 1 yıldır içli dışlıyım. Her şeyi aldığın firma belirliyor, sırf bu yerden aldın diye yasal hakkın olduğu halde iade almayıp servise gönderecekler online almana rağmen bunu yapacaklar. Servis de 3 hafta civarı sürecek en az, sonrasında iade/değişim gerçekleşecek. Hepsiburada kendi satıcısından alsaydın mesela şu anda satılıyor, direkt olarak para iadesi alacaktın ya da değişim. @oreson

Evet, o da etkili, ısıtıyor. Bir dediğim ayarları yapıp gelin, tüm detayları verdim, debloat da yapın. OCCT dediğim şekilde 10 15 dk yapıp SS atın değerleri.

Hepsiburada ya da Amazon kendi satıcısından alsaydın, direkt olarak ısınma sorunu var diyip iade edecektin, ya direkt kupon vereceklerdi sana değişim maksatlı ya da direkt olarak kartına geri ödenecekti ücret. @oreson Aynı şekilde Vatan Bilgisayar Online mağaza için de geçerli bu durum.

Söylediğim gibi biliyorum hocam. Önceden çok garanti sürecim oldu bu firmalarla. Vatan kadar hızlısı yok, dediğim gibi başka seçenek yoktu. Hepsiburada ile Teknobiyotik arasında 1200 TL fark oynadığı için zaten oradan aldım. Arctic markasından sorun yaşacayacağımı ben düşünmüyordum. Şunu yaşayacağımı bilsem o fiyat da umrumda olmazdı.

Söylediğim gibi biliyorum hocam. Önceden çok garanti sürecim oldu bu firmalarla. Vatan kadar hızlısı yok, dediğim gibi başka seçenek yoktu. Hepsiburada ile Teknobiyotik arasında 1200 TL fark oynadığı için zaten oradan aldım. Arctic markasından sorun yaşacayacağımı ben düşünmüyordum. Şunu yaşayacağımı bilsem o fiyat da umrumda olmazdı.
Anladım, şanssızlık olmuş. Benim de zamanında başıma geldi, 1000-2000 TL'den sakınıp bu tarz firmalardan almıyorum o yüzden. Şu an mesela aynı soğutucu Arctic hepsiburada 8k satıyor, Teknobiyotik 6k. Gidip Hepsiburada 6 taksit alırım, kafam rahat eder. Süreç 2-3 günde bitiyor çünkü müşteri hizmetlerini aradığında. @oreson

Hepsiburada, bu tarz firmalar gibi 3 kuruşun peşine düşüp seni mağdur edip 1 ay garantilerde süründürmüyor çünkü, tek sebebi bu.

@oreson Hiç soğutucu değişmeme ihtimaliniz var şu anda, AM5 soket uyumluysa 2 fan ile kullanın. Dediğim tüm ayarlamaları yapıp OCCT yapın ve R23. Tekrar atın sonuçları, nasıl yapılacağını yazdım.

@oreson Bu esnada, Agesa sürümü güncellendi, 1.2.0.3f olarak, BIOS default çekip, boş bir USB belleğe atın BIOS dosyasını, o şekilde güncelleme sağlayın. Her daim güncel kalın AM5'te, ek olarak BIOS default çekme adımı önemli ASUS boardlarda, güncelleme öncesi, bilginize.

Son düzenleme:
@20424 @Ayhan Dönmez hocalarım curve optimizer'dan negatifi seçip 20 girdim sonrasında da 25 girdim ama sıcaklık niyeyse düşmüyor boşta aynı sıcaklık. Boost vermedim sadece negatif girip kaydedip çıktım. Sebebi ne olabilir sizce? Hava soğutma yetersiz geldiği için mi oluyor acaba gerçekten anlamadım.