Picky 29

Yetkin
Kasanın taban kısmına intake için 2 adet Arctic P14 Pro ARGB fan aldım. Montajlamak istediğimde halihazırda kasada takılı olan fanlar için kullanılan vidaların kısa kaldığını fark ettim ve montaj kaldı. Resimde belirttiğim vidanın kafa kısmı hariç 2.8 cm gibi ölçtüm. Arctic 140 mm fanın eni daha kalın olduğu için kısa kalıyor. Bu vidanın bir adı var mıdır, bilmiyorum. Daha uzun olanına ihtiyacım var. Nereden temin edebilirim?

1.webp

WhatsApp Image 2026-07-31 at 17.35.57 (1).webp

Kasanın taban kısmına intake için 2 adet Arctic P14 Pro ARGB fan aldım. Montajlamak istediğimde halihazırda kasada takılı olan fanlar için kullanılan vidaların kısa kaldığını fark ettim ve montaj kaldı. Resimde belirttiğim vidanın kafa kısmı hariç 2.8 cm gibi ölçtüm. Arctic 140 mm fanın eni daha kalın olduğu için kısa kalıyor. Bu vidanın bir adı var mıdır, bilmiyorum. Daha uzun olanına ihtiyacım var. Nereden temin edebilirim?

Eki Görüntüle 270114

Eki Görüntüle 270115
Banada bu vida lazım, Reverse fan çok kalın olduğu için oturmuyor.

Vidayı alıp nalbura git. Ama Metric yerine Inch vida ise bulman çok zor olur hatta bulamazsın. Ben ne nalburda ne Bauhaus'ta 6/32" vida bulamamaştım normal PC fanları için.

Anca internette olur. O da resmi satıcılar yerine n11, hepsiburada, trendyol gibi yerlerde satış yapan satıcılar olur.

Vida ayrıca özel vidaya benziyor. Yani bulamama ihtimalin daha da yüksek. Arctic yetkili satıcısı Teknobiyotik sitesine ulaşmakta fayda var. Veya direkt distribütor firma (penta, indeks, hangisi ise) ona da ulaşmakta fayda var.

Bunlar 3 cm, sizinki 2.8, uzun lazımsa 40mm olarak aratmanız lazım, bir de onların, M3 ve M4 muhabbeti var, mesela sizin fanlardaki o vida türü, plastik için takarken diş açan stilden. 40 mm radyatör fan vidası diye arattırın. @Ayhan Dönmez ismini daha iyi bilir, benim elimde fazlasıyla var, alma gereği duymayınca tam hakim değilim.

N11'den uzun kasa fanı vidası - radyatör fan vidası - M3 30mm - 10 adet seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!

Banada bu vida lazım, Reverse fan çok kalın olduğu için oturmuyor.
Evet hocam ben de reverse aldım 2 adet 140mm ancak baya kalınlar.

Vidayı alıp nalbura git. Ama Metric yerine Inch vida ise bulman çok zor olur hatta bulamazsın. Ben ne nalburda ne Bauhaus'ta 6/32" vida bulamamaştım normal PC fanları için.

Anca internette olur. O da resmi satıcılar yerine n11, hepsiburada, trendyol gibi yerlerde satış yapan satıcılar olur.

Vida ayrıca özel vidaya benziyor. Yani bulamama ihtimalin daha da yüksek. Arctic yetkili satıcısı Teknobiyotik sitesine ulaşmakta fayda var. Veya direkt distribütor firma (penta, indeks, hangisi ise) ona da ulaşmakta fayda var.
Fanları takabilmem için bulmam şart hocam ya. Metric ve Inch derken. Yani metre ile ölçtüm, kafa kısmı hariç 2.8 cm gibi. Metric olsa gerek bu ölçü. @X99 hocam bir link bırakmış o galiba işimi görür gibi. Ayrıca ben de fanı Teknobiyotik'ten aldım. Bunun gibi ufak bir şey için yardımcı olurlar mı ki? Ufak ama şu an hayati tabi.

Bunlar 3 cm, sizinki 2.8, uzun lazımsa 40mm olarak aratmanız lazım, bir de onların, M3 ve M4 muhabbeti var, mesela sizin fanlardaki o vida türü, plastik için takarken diş açan stilden. 40 mm radyatör fan vidası diye arattırın. @Ayhan Dönmez ismini daha iyi bilir, benim elimde fazlasıyla var, alma gereği duymayınca tam hakim değilim.

N11'den uzun kasa fanı vidası - radyatör fan vidası - M3 30mm - 10 adet seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
Hocam bunlar işimi çok iyi görür galiba. 30+6 mm olması çok iyi. Sadece krom renklisini bulabilirsem sorunum çözülecek.

Evet hocam ben de reverse aldım 2 adet 140mm ancak bayağı kalınlar.

Fanları takabilmem için bulmam şart hocam ya. Metric ve ınch derken. Yani metre ile ölçtüm, kafa kısmı hariç 2.8 cm gibi. Metric olsa gerek bu ölçü. @X99 hocam bir link bırakmış o galiba işimi görür gibi. Ayrıca ben de fanı Teknobiyotik'ten aldım. Bunun gibi ufak bir şey için yardımcı olurlar mı ki? Ufak ama şu an hayati tabii.

Hocam bunlar işimi çok iyi görür galiba. 30+6 mm olması çok iyi. Sadece krom renklisini bulabilirsem sorunum çözülecek.

İşini görür, nette çok var, ben örnek olarak attım, Gaming.Gen.TR'den soğutma ve aksesuar kısmına göz atın, fiyatı ucuz olanlar da var, mahallede bilgisayarcıdan da bulursun. Olmazsa akşam musait olunca kendim bakayım.

Kasa aksesuarı, soğutma aksesuarları, kasa fanları bölümlerine baktım ama göremedim bu vidalardan.

@X99 hocamın paylaştığı linkteki ürün sizin işinizi görmüyor mu hocam? Bana krom olanı lazım ama bulamadım. ChatGPT'ye de sordum o da bulamadı krom rengini.

Araştıyorum bekleyin.

Bunlar nasıl @Picky

Mecbur siyah olacak artık.

Son düzenleme: