Arkadaşlar bu 2 model arasında kaldım. Nova 5 indirimde 5.500 TL, Cloud 3 S ise indirimde 4.650 TL.

Nova 5 çok daha hafif ve bence şık ama sesi kısık diyorlar. Cloud 3 S ise epey ağır ama sesi daha yüksek. Eski model Cloud 3 Wireless hakkında da çok olumsuz yorum var ve model güncellenmiş olsa da acaba bu kulaklık da mı sorunlu diye insan çekiniyor.

Ayrıca güncel kulaklığım 240 gram, Cloud 3 S 350 gram, yani arada hatrı sayılır bir ağırlık farkı var, bu da kablosuza geçme amacım olan rahatlığı engeller mi diye düşünmüyorum da değil. Üstüne de deri pad yani yazın epey sıcaklatır evet daha iyi yalıtım ama zaten evde kullanıyorum, yalıtıma ihtiyacım minumum. Yine de arada 850 TL'lik bir fark var, o yüzden çok çekici geliyor.

ROG Pelta deniyor ama Cloud 3 S'i baz alırsak ona göre 2.200 TL daha pahalı bir model. Çıkılmaya çok değer bir kulaklıksa çıkabilirim. BlackShark V3 X HyperSpeed öneren de var ama menteşe sorunu var deniyor. Siz ne tercih ederdiniz?

Kulaklıktan beklentilerim gecikmesiz ses kasmak, mikrofonunun iyi olması, sesin kısık olmaması ve en önemlisi rahat olması.

Açıkçası aklım çok karıştı. Biri Nova 5'e sesi kısık diyor, biri çok iyi diyor; biri Cloud 3 S'in mikrofonuna iyi diyor, başkası piyasadaki en kötü mikrofonlardandı, hemen kulaklığı iade ettim diyor. Bilemedim.
HYperx ve Logitech kulakliklari ses kalitesi bakimindan genellikle daha doğal ses veriyor , Steelseries ve Razer kulakliklarinda ise genel olarak aşiri tiz ve bass problemi var ben olsam Cloud3S alirdim

HYperx ve Logitech kulakliklari ses kalitesi bakimindan genellikle daha doğal ses veriyor , Steelseries ve Razer kulakliklarinda ise genel olarak aşiri tiz ve bass problemi var ben olsam Cloud3S alirdim
cloud 3 wireless modelinde aşırı şikayet vardı biraz da o korkuttu hocam çünkü bu model yeni olduğu için ne kadarı düzeltilmiş anlamak için yeterince yorum yok

Hocam kulaklıkta önceliğiniz konfor ise 350gr size ağır gelebilir. Özellikle 240gr kulaklıktan 350gr kulaklığa geçtiğinizde ağırlığı hissedersiniz. Uzun zaman kulaklık başınızda kalacaksa 300gr üstü çoğu kulaklık baş ağrısı yapıyor. Ayrıca clampforce yani sıkıştırma kuvvetide önemli bir mevzu konfor açısından özellikle gözlük kullanıyorsanız.

HyperX ve steelserieslerin sıkıştırma kuvvetleri genelde düşük oluyor. Steelserieslerin içinde en rahat ve en hafif kulaklık Nova 5 modeli. HyperX'ler genelde az çok aynı ağırlığa ve sıkıştırma kuvvetine sahip.

Geçen bir konuda kulaklık ile ilgili bir arkadaşla konuşuyordum kendisi Nova 5 kullanıyormuş ses net değil diyordu. Düşman seslerinin nereden geldiğini anlamak için sesi yükseltiyordum fakat bu sefer de ses çok yüksek olduğu için rahatsız oluyorum diyordu. Eğer konfor öncelik ise benim önerebileceğim kulaklık Logitech G522.

Bu kulaklık hem hafif 290gr civarı hem sıkıştırma kuvveti düşük hem de kulak pedlerinin çevresi geniş olduğu için büyük kulakları olanlar için ideal. Ayrıca pedleri mikrofiber malzeme yani ne deri pedler gibi terletip bunaltmıyor ne de klasik kumaş pedler gibi delikleri kepekle, tozla dolmuyor. Ayrıca kulaklık yeni çıktı piyasaya yaklaşık 5 ay önce falan G733'e çok benziyor ama çok iyi geliştirmiş Logitech bu sefer. YouTube'dan inceleme videosuna bakarsanız mikrofon kaliteside on numara olduğunu anlarsınız. Ses kaliteside kimisi iyi diyor kimisi basları zayıf diyor. Kendim denemedim ama kulaklıkta biyoseluloz sürücü kullanılıyor en doğal ve en temiz sesi bu tip sürücü veriyor çünkü diyaframı yapay malzemeden ziyade organik liflerle tasarlanmış. Kulaklığı aldığınızda DTS unbound yazılımınıda indirip ömür boyu kullanabiliyorsunuz normalde paralı bir uygulama. Şarj süreside iyi bence 70-90 saat RGB kapalı, RGB açık 40 saat. Ben şu an G733 kullanıyorum muhtemelen bunu satıp G522 alacağım. Amacınız müzik ve filmden ziyade çoğunlukla oyun ise G522 alınabilir. Logitech kulaklıklarını tasarlarken hep dengeli ses verebilecek şekilde tasarlıyor. Tizler, midler, baslar hepsi dengeli oluyor genelde. Razer, ASUS, SteelSeries genelde bas ağırlıklı oluyor müzik açısından iyi ama oyun açısından temiz ve net ses önemli.

@wallywestr, Cloud III Wireless da pek kötü ve sorunlu sayılacak bir model değildi. Ama tabii ki S modeline kiyasla daha kötü bir model. Ne sorununu okudunuz? Bu yeni çıkan modelde bir sorun yok.
Birkaç forumda önerilmediğini gördüm. Trendyolda 3.5 almış ki düşük yani. Sesi kısık görenler, ses kasmayı zor görenler ve mikrofonu gömen gördüm. HP’ye geçinde bozdu deniyordu. O yüzden şüpheli yaklaştım

Dosya Ekleri

• IMG_6624.webp
    IMG_6624.webp
    245,6 KB · Görüntüleme: 60