Çözüldü Arduino Uno CH340 Klon, kod almıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Della.dd

Becerikli
Şimdi her şeyi en başından anlatacagım. Benim bir araba projem var, beyni Arduino Uno CH340 Klon. Ben bu arabayı en son çalışır durumda bıraktım, sıkıntı yoktu herhangi bir şekilde. Ben bu cihaza Update getirmek istedim, kodları aktardım, hata falan çıkmadı. Çalıştırdım yeniden arabayı, eski komuta göre çalışıyor. 5-6 kez yeni kodu yükledim ama nafile.

Çıkarttım kodu, tamamen temizleyip referans kodu girdim. (sadece loop ve setup içeren, yani boş kod) Bu kodu girince hiçbir şekilde bir fonksiyon yapmaması lazım, fabrika ayarlarına dönmüş ve içerisine kod yüklenmesini bekliyor gibi. Cihaza kod yükleyince kodu hatasız şekilde kabul ediyor ama kodu içerisine yüklemiyor özetle. Ben yeni almak istemiyorum, elimde bir tane daha sağlam Arduino Uno var. Boot yakma vs. işlemleri için. Ne olursa olsun bunu çözmem gerek. Driver silip yükledim, IDE silip yükledim, 3 kez cihaz değiştirdim, kablo değiştirdim nafile hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Burn edebilsem onu da yapacağım hocam. Okulda denedim de hocam 13, 12 ve 11. pinler eski koddan dolayı meşgul.

avrdude: Device signature = 0x1e9516 (probably m328pb)
avrdude: Expected signature for ATmega328P is 1E 95 0F
Double check chip, or use -F to override this check.

avrdude done. Thank you.

Failed chip erase: uploading error: exit status 1

Hocam burn ettim, görüşürüz. Ben bootloader atmaya gidiyorum. Kendi sorunumu kendim çözdüm.
Merhaba. Bootloader bozulmuş. USB ile Bootloader burn yapmanız yeterli olmaz, başka bir Arduino Uno ile direkt seri pinlere bağlayarak yeni Bootloader yazdırmanız lazım.

Arkadaşınızdan vs ödünç alabileceğiniz bir Arduino Uno varsa ona arduinoısp hazır şemasını yükleyerek ve gerekli bağlantıları yaparak sorunlu Arduino'ya yeni Bootloader yazdırabilirsiniz. Detaylar için yapay zekadan yardım alabilirsiniz, ben eskiden öyle yapmıştım.

Burn edebilsem onu da yapacağım hocam. Okulda denedim de hocam 13, 12 ve 11. pinler eski koddan dolayı meşgul.

avrdude: Device signature = 0x1e9516 (probably m328pb)
avrdude: Expected signature for ATmega328P is 1E 95 0F
Double check chip, or use -F to override this check.

avrdude done. Thank you.

Failed chip erase: uploading error: exit status 1

Hocam burn ettim, görüşürüz. Ben bootloader atmaya gidiyorum. Kendi sorunumu kendim çözdüm.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…