Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

arda24142

Becerikli
Böyle bir hata alıyorum. Sebebi nedir, nasıl düzeltirim? Formattan sonra oldu. Bu olmazsa tekrar format atmak zorunda kalacağım.

Ekran görüntüsü 2026-02-07 145815.webp

Çözüm
07.02.2026 itibarıyla Microsoft Store herkeste çökmüştür. Windows 10 ve 11'de kimse telaşlanmasın, hata kodu: 0X80244022.
Microsoft Store, Windows Update hizmetine bağlı çalışıyor. Bu servisi bozmadıysanız devam edelim.

Bu temizleme aracını çalıştırarak Windows Update hizmetlerinin geçici olarak durdurmuş olun ve Windows Update kalıntılarının temizlenmesini sağlayın:

Bu konuda yer alan düzeltme komutlarını çalıştırın:

Ardından bu komutu yönetici olarak çalıştırarak Microsoft Store'u resetleyelim:
wsreset -i

Microsoft Store, Windows Update hizmetine bağlı çalışıyor. Bu servisi bozmadıysanız devam edelim.

Bu temizleme aracını çalıştırarak Windows Update hizmetlerinin geçici olarak durdurmuş olun ve Windows Update kalıntılarının temizlenmesini sağlayın:

Bu konuda yer alan düzeltme komutlarını çalıştırın:

Ardından bu komutu yönetici olarak çalıştırarak Microsoft Store'u resetleyelim:
wsreset -i

Hocam 2 konudaki komutları yaptım fakat düzelmedi.

Bozuk dosyalar bulduğunu ve onardığını söylüyor. Cihazı yeniden başlatıp Microsoft Store'u kullanmayı tekrar deneyin. Yine çalışmaz ise paketi kurmanın diğer yollarını deneyebiliriz ancak ben Windows'u tekrar kurmanızdan yana olurum.

Tamamdır hocam tekrar kuracağım galiba ama Rufus kullanarak yerel hesapla mı kurmalıyım sizce yoksa mediacretiontool ile mi? Hangisi daha sağlıklı olur?