Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar anakart değiştirdikten sonra 2 farklı hata alıyorum ve sorun çözülmüyor ve kendi kendine USB sanki yuvadan çıkartıp takmışım gibi algılıyor ve kopartıyor sinyali sizce sebebi nedir? Bu iki hata bu aygıtın sürücüleri yüklenmemiş (kod 28)" hatası ve sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (kod 43) hatası ekran görüntüsünü de koyuyorum.
Anakart modeli ASUS ROG X870E-E GAMİNG Wi-Fi

Ekran görüntüsü 2025-11-24 163338.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet ekran kartı sürücüsü ve AMD'nin sitesinden chipset sürücüsünü kurdum. Anakartta son bios sürümünde.

Bu arada kod 43 hatasını buldum port 4e takılı yazıyor ya kameranın takılı olduğu portmuş. ama ilginçtir ki tekrar takınca uyarı gitti ama o sürekli oluyor kamera kendi kendine kesilip geri geliyor herhalde kamera bozuk o portu değiştirdim başka porta taktım şimdi uyarı gitti ama bu bilinmeyen aygıt kod 28 hala duruyor.

Hocam çözdüm galiba. Şimdi anakartın sitesine girip USB olanı indirdim, o bilinmeyen aygıt da silindi.
Evet ekran kartı sürücüsü ve AMD'nin sitesinden chipset sürücüsünü kurdum. Anakartta son bios sürümünde.

Bu arada kod 43 hatasını buldum port 4e takılı yazıyor ya kameranın takılı olduğu portmuş. ama ilginçtir ki tekrar takınca uyarı gitti ama o sürekli oluyor kamera kendi kendine kesilip geri geliyor herhalde kamera bozuk o portu değiştirdim başka porta taktım şimdi uyarı gitti ama bu bilinmeyen aygıt kod 28 hala duruyor.

Hocam çözdüm galiba. Şimdi anakartın sitesine girip USB olanı indirdim, o bilinmeyen aygıt da silindi.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-24 172557.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-24 172557.webp
    7,9 KB · Görüntüleme: 38
  • Ekran görüntüsü 2025-11-24 172648.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-24 172648.webp
    80,8 KB · Görüntüleme: 44
Çözüm