bjk_memo

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Geçen hafta Cumartesi günü ekran kartı "Kod 43" hatası vermeye başladı, durduk yere. Pazartesi günü kartı servise bıraktım ve değişim verdiler.

Dün, değişim belgesiyle yeni kartı aldım. Kartı bugün sisteme taktım ve temiz sürücü kurulumunu gerçekleştirdim ama bu yeni kartta da "Kod 43" hatası veriyor.

Bu nasıl iştir böyle, çıldıracağım.
  • MSI B550 Gaming Plus
  • AMD Ryzen 5700X
  • G.Skill Ripjaws V 3600 MHz CL16 4x8 32 GB
  • ASUS Prime RTX 5070 OC Edition
  • 1 TB M.2 SSD - 500 GB SSD - 2 TB HDD
  • Thermaltake Toughpower Grand 1200W 80 Plus Gold

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncel değilse güncelle. Olmazsa başka bir PSU ile deneybilir misin?
Ekran kartı ile birlikte anakartı da servise bırakmıştı. Her ihtimale karşı ama anakartta bir sorun olmadığı, gerekli testlerin yapıldığı ve BIOS'un son sürüme güncellendiğini söylediler. Elimde başka bir PSU yok maalesef.

20250712_195958.webp

NVIDIA'da Kod 43 çok yüksek ihtimalle donanım arızası oluyor, sizdeki durum biraz farklılaşmış.

Anakartın PCI-e slotunda sorun olabilir, test ederken uzay sistem kullanıldığı için fark edilmemiş olabilir, kasayı yan yatırdığımızda da PCI-e slotundaki sorun düzelebiliyor, bir ihtimal de bozuk işletim sistemi.

NVIDIA'da Kod 43 çok yüksek ihtimalle donanım arızası oluyor, sizdeki durum biraz farklılaşmış.

Anakartın PCI-e slotunda sorun olabilir, test ederken uzay sistem kullanıldığı için fark edilmemiş olabilir, kasayı yan yatırdığımızda da PCI-e slotundaki sorun düzelebiliyor, bir ihtimal de bozuk işletim sistemi.

Geçen hafta ilk kart kod 43 hatası verince servise vermiştim. Kart yenisi ile zaten değiştirildi. Her ihtimale karşı anakartı da servise götürmüştüm ama bir sorun olmadığı söylendi. Testleri yapıldı, BIOS güncellendi.
İlk defa böyle saçma sapan bir sorunla karşılaştım