ARGB fan çoklayıcı kablo ve fan çoklama kablosu önerisi

Fanlar ARGB ise:
Fan için ise:
Kullanıyorum, anakarta bağlayıp senkron yönetmek için öneririm.
ARGB'leri çoklarken aynı tür ARGB ışıkları aynı çoklayıcıda kullan. Çünkü sadece biri raporlanıp ona göre diğerleri de efekt klonlanacak.
Aynı şey fan için de geçerli.

Bu şekilde gruplarsan anakartta ilginç efektler elde edebilirsin. Benim kasada şu seçili en son:

Aynı tür ARGB ışıkları aynı çoklayıcıda kullan.

Aynı türden kastınız arka egzoz ve ön intake fanları ayrı gruplamak mı?

Farklı gruplama için 2 kablo satın almam lazım sanırım bu şekilde biraz pahalıya gelecek farklı bir marka tercih ederim sanırım o durumda. @Teacher80

Son düzenleme:
Aynı türden kastınız arka egzoz ve ön intake fanları ayrı gruplamak mı?
İdeali aynı marka fanların ledlerini de aynı gruba almak. Sadece bir tanesi raporlanacak. Mesela 3 tane aynı fanın rgb ışığını birleştirdin. O fan grubunda da her birinde 20 led olsun. Anakart vs. 20X3=60 led görmez sadece 20 lede göre efekt verir. Sen bu gruba 2 tane aynı fan bir tane farklı led sayısına ait fan veya şerit koydun mesela (24 led olsun). Raporlanan 20 led, aynısı olan da 20 led efektte vs. sorun yok ama 3. 24 led ise sadece 20 tanesi yanar 4 tanesi yanmaz ledlerin o fanın içindeki. Yansa da meksika dalgası gibi efektlerde diğer fanlar renk şemasına uyarken artık ledler farklı takılır.
Özetle aynı fanları ve ledleri aynı grupta birleştir. Eğer tüm fanlar aynı ise artık fanların ledlerini birleştirirken konumlara dikkat ederek gruplandırmada sakınca yok.

Anakartımda 2 adet ARGB portu var sanırım ve tüm kasa fanlarım aynı model yani tek kablo ile yapabilirim gibi duruyor eğer egzoz fanini ayırmam gerekmiyor ise.

Geçenlerde Razer Chroma RBG kontrolcü aldım. Satın aldığım ARGB çoklayıcı kabloları yine kullandım. Razer Synapse 3 ile yönetiyorum. Eğer benim kasa gibi (9 fan + kasanın ön kısmındaki kasaya ait led şerit) çok sayıda fana sahip değilsen 6 veya 8 girişli led kontrolcü sana daha çok fayda sağlar. Benim anakartta 4 adet ARGB çıkışı var çünkü.

Hocam video ve link görünmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…