Yıllar önce aldığım 4 tane 120GB Hi-Level ve 1 tane 240GB Hi-Level hala canavar gibi çalışıyor. O dönem çoğu kişi önermiyordu ama ben yine de inatla fiyatları ucuz diye almıştım. Neyseki şansımız yaver gitmiş. :)

Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye verenlere karşı benim gibi inatlaşmayı önermiyorum elbette ama bütçe sorunu yaşayanlar ille de alt segmentten bir SATA SSD almayı kafaya koyduysa, en azından James Donkey yerine Hi-Level alsın bence. :)

Yapmaya çalışacağız ama şu anda gelirimiz ancak şirketi döndürmeye yetiyor. Biraz daha özgürleşmemiz lazım daha çok serbest video için.
Test etme aşamasının maliyetini biliyorum. Belki SSD'leri firmalardan istemek için bir video veya izleyicilerden topluluk, forum vb. açılan bir başlık ile bu tarz SSD temini de yapılabilir. Hem bütçenizi de bir tık rahatlatmış olur. Eminim firmalar veya izleyiciler, böyle denenmesini istediği ürünler vardır. Çevre birimleri belki uzun süre bireysel bir kullanım istediğinden zor olur. Ama SSD'ler yapılabiliyor.

Veya çok uygun olan ama hiç güven vermeyen belleklerin detayları, memtestleri de yapılabilir. Örnek amaçlı şu bağlantıdaki ürünü bırakayım. Hazır sistemlerde çok görsem de, kimsenin bu bellekleri aldığını görmedim. Uyguna daha iyi bellekler olabilir falan. Elbette tek testte bu belleklerin kalitesini ölçmez.

Belki markalar böyle testleri yapabileceğiniz imkanlar oluşturup sıvı soğutma, kasa vb. testleri de yaptırabilir.

@Şişman Adam Ben de açıkcası eski oyunlar için böyle bir SSD almayı düşünüyorum. Hem test etmiş de olurum, sadece tek oyunculu eski oyunları yükle, oyna ve sil için kullanılacak. Depolamayı genelde bulutta tuttuğumdan ve arşivleme gibi bir huyum olmadığından yapmıyorum. Yani çok şey saklayan biri değilim.

Bir de millete Samsung NAND'ı var diyerek satıyordu Türkiye'nin meşhur bilgisayar kanalları.

Bu arkadaş Çin markası övmekten, kendisini donanım bilgisi vb. için izleyebilecek kitleyi asla çekemedi. Çektiği kitlenin de ürünlere olan ilgisi sönünce şimdi basit taktik ile firmalara saldırıyor. Olayların iç yüzünü görmeden bak bu gündem hemen sallayayım yapıyor. Teknoloji kanallarının J**i gibi takılıyor.

@Şişman Adam Ben de açıkcası eski oyunlar için böyle bir SSD almayı düşünüyorum. Hem test etmiş de olurum, sadece tek oyunculu eski oyunları yükle, oyna ve sil için kullanılacak. Depolamayı genelde bulutta tuttuğumdan ve arşivleme gibi bir huyum olmadığından yapmıyorum. Yani çok şey saklayan biri değilim
Böyle bir niyetin varsa ve çabuk bozulursa vereceğin paraya üzülmeyeceksen şansını dene tabii ki. Benim şansım yaver gitti ve üstelik toplamda 5 ürün kullanıyorum. Anladığım kadarıyla Hi-Level'in bir Elite serisi bir de Ultra Speed serisi var. Bendekiler Ultra Speed serisiydi. İstersen Ultra Speed serisinden dene sen de.

Böyle bir niyetin varsa ve çabuk bozulursa vereceğin paraya üzülmeyeceksen şansını dene tabii ki. Benim şansım yaver gitti ve üstelik toplamda 5 ürün kullanıyorum. Anladığım kadarıyla Hi-Level'in bir Elite serisi bir de Ultra Speed serisi var. Bendekiler Ultra Speed serisiydi. İstersen Ultra Speed serisinden dene sen de.
Şunu deneme fikrim var. Ama galiba bu Alman firması gibi bir şey dönüyordu.

Amazon'un direkt kendi sattığı 500 GB versiyonu da var.

Bir de buna bakarken altta eşeği gördüm. Birebir 3 yıl değişim garantisini de daha uyguna ürettirdiklerinden veriyorlar. Büyük ihtimalle yenisini verseler de maliyeti 500 ₺ aşmıyordur gibi geliyor. Ayrıca attığım ilk üründen daha pahalı satıyorlar.

Şunu deneme fikrim var. Ama galiba bu Alman firması gibi bir şey dönüyordu.

Amazon'un direkt kendi sattığı 500 GB versiyonu da var.

Bir de buna bakarken altta eşeği gördüm. Birebir 3 yıl değişim garantisini de daha uyguna ürettirdiklerinden veriyorlar. Büyük ihtimalle yenisini verseler de maliyeti 500 ₺ aşmıyordur gibi geliyor. Ayrıca attığım ilk üründen daha pahalı satıyorlar.
İlk markayı kullanmadım açıkçası herhangi bir yorum yapamayacağım. Yine de oltanı atmak istersen "haydi rastgele" diyeyim. :)