15 gün önce İdefix’ten bir kahve makinesi satın aldım. Ürünü fişe bile takmadan kutusundan çıkardığımda alt kısmından su sızdığını ve içinde olması gereken bazı parçaların eksik olduğunu fark ettim. Her açıdan fotoğraf çekip hemen iade talebinde bulundum, ancak talebim reddedildi. Bunun üzerine İdefix’e destek talebi açtım; ancak onlar da markayla iletişime geçmem gerektiğini söylediler.
Ben de şimdi THH'ye başvurdum. Peki, şu anda benim ne yapmam gerekiyor? 10 gündür oyalıyorlar gibi.
Hayır hocam. Aldığım gün açtım su doldurdum ve alt kısımdan akıtmaya başladı. Sonraki gün hepsijet gelip aldı kargoyu. Bir kaç gün geçti sonra reddedildi.
Hayır hocam. Aldığım gün açtım su doldurdum ve alt kısımdan akıtmaya başladı. Sonraki gün HepsiJet gelip aldı kargoyu. Birkaç gün geçti sonra reddedildi.
Bu şekilde bir dilekçe metni hazırladım yapay zeka ile. Yeterli gibi duruyor. Başka bir şey eklemeli miyim?
30/09/2025 tarihinde idefix.com üzerinden Philips 2200 Serisi EP2220/10 Tam Otomatik Espresso Makinesi satın aldım (Sipariş No) Ürünü fişe takmadan, kutusundan çıkarıp su haznesine su doldurduğumda, ürünün alt kısmından su sızdığını fark ettim ve ürünün eksik parçaları olduğunu gördüm.
Ürünü hemen iade ettim ve firmaya durumu bildirdim. Ancak firma, iade talebimi reddetti ve sorunun çözümü için marka ile iletişime geçmemi önerdi.
Satın aldığım ürünün ayıplı olduğu açık olmasına rağmen firma, tüketici olarak haklarımı görmezden gelmektedir. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında, ayıplı malın iadesi ve bedelinin iadesi hakkım bulunmaktadır.
Bu nedenle, ürünün bedelinin tarafıma iade edilmesi ve uğradığım zarar nedeniyle tazminat talebinde bulunmak amacıyla Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurma gereği doğmuştur.
2 Kere desteğe mesaj attım ikisinde de aynı mesajı yazıp geçiştiriyorlar. Garip gerçekten
Güncelleme:
Kendilerine 6502 sayılı kanundan bahsederek tekrar yazdım ve bana idefix'in kurlları bu şekildedir diyerek geçiştirmeye çalışıyorlar. Kanun hakkında daha fazla bilgi verdim ve sanırım yardımcı olmaya başlıyorlar gibi. Detaylar hakkında bilgilendirmeye devam edeceğim.
Sizlere tavsiyem, İdefix üzerinden alışveriş yapmadan önce iki kere düşünün. Ne canlı destek ne de destek talebi süreci tüketiciye yardımcı oluyor. Yaşadığım iade süreci tamamen prosedür bahanesiyle uzatıldı.
İdefix kadar kötü bir firma yok. Çoğu zaman da ürünü taksitli aldığınızda "ürün stokta yok" diyerek iptali oluşturuluyor ve parası taksit taksit hesabınıza yatırılıyor. Denk gelenini ömründen ömür götüren bir firma. Anakart aldığım zaman bu taksit muamelesine maruz kalmıştım.