creazy

Başarılı
Merhaba,
Arkadaşıma parça parça toplam 30.000 TL verdim. O da bu parayı babasına vermiş, yani babası istemiş. Ben de iyi niyet gösterip verdim. Mayıs ayında 10.000 TL daha istedi, kırmadım, onu da verdim ve toplamda 30.000 TL oldu.

Haziran ayında vereceğini söyledi ama vermediler. Arkadaşımın dediğine göre nişan vardı, o yüzden veremedi. Babasını aradım, temmuzda vereceğini söyledi; bu durum iki aydır böyle devam ediyor.

Babasının Akbank borcunu ben kapattım, eve icra kağıdı gelmişti, zor durumdaydı. İyi niyet gösterdim ama hâlâ 30.000 TL'mi alamadım.

Sizce ne yapmalıyım? Temmuzu beklemeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Arkadaşıma parça parça toplam 30.000 TL verdim. O da bu parayı babasına vermiş, yani babası istemiş. Ben de iyi niyet gösterip verdim. Mayıs ayında 10.000 TL daha istedi, kırmadım, onu da verdim ve toplamda 30.000 TL oldu.

Haziran ayında vereceğini söyledi ama vermediler. Arkadaşımın dediğine göre nişan vardı, o yüzden veremedi. Babasını aradım, temmuzda vereceğini söyledi; bu durum iki aydır böyle devam ediyor.

Babasının Akbank borcunu ben kapattım, eve icra kağıdı gelmişti, zor durumdaydı. İyi niyet gösterdim ama hâlâ 30.000 TL'mi alamadım.

Sizce ne yapmalıyım? Temmuzu beklemeli miyim?
- Durumu Değerlendir: Öncelikle durumu ayrıntılı bir şekilde değerlendirin. Arkadaşınıza ve babasına olan güveninizi göz önünde bulundurun.

- İletişim Kurun: Arkadaşınız ve babasıyla düzenli iletişim kurmaya devam edin. Nazik bir dille 30.000 TL'yi ne zaman ve nasıl geri alabileceğinizi sorun.

- Belge ve Kanıtları Hazırlayın: Parayı verdiğinize dair tüm belgeleri ve kanıtları (mesajlar, bankadan yapılan havale veya nakit çıkışları) toplayın.

- Görüşme Ayarlayın: Eğer mümkünse, arkadaşınızı ve babasını bir araya getirip açık bir şekilde durumu konuşun. Yüz yüze iletişim bazen daha etkili olabilir.

- Alternatif Çözümler Üretin: Eğer para iadesi bu şekilde gerçekleşmiyorsa, taksitli bir ödeme planı teklifi yapabilirsiniz. Ödeme planı oluşturmak, hem onları rahatlatabilir hem de sizin için daha yönetilebilir hale getirebilir.

- Hukuki Yola Başvurun: Eğer Temmuz ayı sonunda hâlâ bir çözüm yoksa, hukuki yola başvurmayı düşünebilirsiniz. Avukata danışarak hakkınızı aramak için ne gibi adımlar atabileceğinizi öğrenin.

- Sabırlı Olun: Sorunun çözümü bir süre alabilir. Temmuz ayını beklemek makul ancak net bir tarih aldıysanız, bu süre içinde barışçıl yollarla ilerlemek en iyisi.

- Son Çözüm: Eğer tüm bu yollar sonuç vermezse, resmi olarak bir icra takibi başlatmayı da düşünebilirsiniz. Bu adım, son çare olarak düşünülmeli.

Unutmayın, her durumda nazik ve saygılı kalmak, ilişkinizi korumaya yardımcı olabilir.

Merhaba,

Haziran ayında vereceğini söyledi ama vermediler. Arkadaşımın dediğine göre nişan vardı, o yüzden veremedi. Babasını aradım, Temmuz'da vereceğini söyledi; bu durum iki aydır böyle devam ediyor.

Sizce ne yapmalıyım? Temmuz'u beklemeli miyim?

Hacı en iyi arkadaşın dahi olsa işin içinde borç varsa durum her an dostluktan düşmanlığa dönüşebilir. O yüzden benden önce yazan arkadaşın dediği gibi elinde somut delil bulundur. Dekontun varsa bu çok iyi olur.

Ardı ardına yakın zamanda sürekli dile getirme. Ailede çalışan biri varsa kendin uygun gördüğün bir zamanda yaz. Sana yapacağı dönüşlerin de SS'ini alırsın. Eğer ellerinde iş/maddi imkan var da harcamaları yüzünden senden para alıyorlarsa, paran zaten geri dönmez. Öyleleri genelde batmış durumda oluyor ama eğer kendi ellerinde olmayan bir durumdan ötürü finansal anlamda zor durumdalarsa, düşene bir tekme de sen atma derim ama daha da para falan verme.

Son düzenleyen: Moderatör: