Arkadaşımın "7 yıllık iPhone, güncel Samsung'dan iyidir" iddiaları

Marka fanboy & fangirlleri çekilmiyorlar genelde. Özellikle konu Apple'ınsa. "Telefonun arka kamerası 0,005mm kenara taşındı ve yeni bir çıkıntı eklendi, yaşasın!" gibi değişikliklerle telefon üreten Apple'ı uzun süredir sevemiyorum.

Arkadaşınıza da, Samsung'un yıllar önce bile teknolojinin ötesinde fonksiyonlar barındıran cihazlar ürettiğini gösterin. iPhone'un hangi eski modelinde Custom ROM atıp en güncel sürümü kullanabiliyorsunuz? Hiçbirisinde. Bu bile Samsung'u sevmem için bir neden.

Hocam hatta form da konu açmışım bununla ilgili.

Konun altına yazılanları gösterince "yürüyün gidin, bir şey anlamıyorsunuz" diye cevap aldım.

Bence sizde doğrusunu anlatın ama eğer benimki gibi dalga falan geçerse iletişim çok kurmayın, ya da teknoloji ile ilgili şeylerde çok ona danışmayın.

Son düzenleme:
Android ve IOS fanboylarının hepsinden nefret ediyorum. Instagram üzerinden hep görüyorum, android fanboyları diyor A51 bile daha iyi son model iPhone’dan, Apple fanboyları diyor iPhone 7 bile S26’dan iyi. Yani niye marka peşindesiniz onu anlamıyorum bir türlü. Hele orta segment ile üst segment telefonları karşılaştıranlara hiçbir şey demiyorum yani.

Apple: 8. Senesinde hala yağ gibi akar.
Samsung: 1. Senesinde kasmaya başlar.
4 yıllık Samsung S21 FE var elimde; bir gram kasma bile yok. Yazılım güncellemeleri ile kamera kalitesi düşüyor derlerdi inanır mısın öyle bir şey de yok. İlk günkü gibi mis gibi çekiyor. Aynı dönemde yakınım Iphone 11 aldı, takıla takıla kullanacağım diye uğraşıyor şimdilerde.

Marka < model

Cok abartmissiniz, 14PM'in malzeme kalitesi S25U'dan veya S24'den kesinlikle daha iyi. S25U ve S24'e sahibim, keseden uydurmuyorum.

Ozellikle S25U kesinlikle amiral gemisi gibi hissettirmiyor, eski Xperia Z ve Z5'im (veya ip7'm) daha premium hissettiriyor. Android 12 olmasa Pura 80 Pro tercih ederdim S25U yerine, cok daha premium bir cihaz. Tabii resmi satisi olsa tercihim Xperia 1 Mk. 7 olurdu orasi ayri.

A serisi telefonlara bakıp Samsung kötülemek ne kadar doğru bilemedim.

Bu arada linç yiyeceğimin farkında olarak şunu söyleyebilirim ki 2 yıllık Samsung A serisi telefon kullanacağıma iPhone X kullanırım. Samsung alacaksam s serisi harici cihaz almam. Bir de bana göre Samsung S21'den sonra iPhone ile kapışmaya başladı. Önceki Android'ler 2 yıl güncelleme destegi verip sonra telefonu çöp ediyordu. Samsung S22 ile bu döngüyü kırdı bence. Ama hala en son çıkan a serisi bir telefon yerine gider ikinci el iPhone 13 alırım. Ama param olsa 17 Pro yerine gider S26 Ultra alırdım. Yani bu fanboyluk değil. Amiral gemisi olarak Samsung daha iyi ama orta segment modellerinde iPhone çoğu şeyde tokatlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…