creazy
Başarılı
Merhaba, arkadaşım nafaka hakkında bunları söyledi. Doğru mu? "Nafaka 3.000 TL, çocuğa bez alamazsın o parayla ama nafakanın kalkmasını istiyorlar. 2 yıl falan çocuk başı verilen maksimum 3.000 TL ve kadın çalıştığı durumda kadına nafaka verilmez, çocuğa verilir. 5.000 TL de verilebilir ama yoksulluk oluşturuyorsa, örneğin çocuk 3 yaş altıysa ve kreşe verilemiyorsa, yoksulluk nafakası 2.000-10.000 TL arasıdır ama erkeğin beyan ettiği maaşına göre şekillenir. Mesela adam 40.000 TL alıyorsa, 5.000 TL yine olur. Toplamı 10.000 TL isteğe bağlı artırma oluyor ama maksimum verilecek 10.000 TL. Erkek para verince o paranın hesabını soruyor. 10.000 TL ile kim geçinir ki? Erkekler buna ağlıyor, işte nafaka kapatılsın, nafaka sistemi saçma diyorlar. Bana saçma geliyor mesela, bir erkek kadınla sevgiliyken kadına işini bıraktırıyor, kadın birikim yapmasın diye. Sonra boşanıyor ve diyor ki, 'ben niye omurgayı nafaka veriyorum?' uhuhuhu yapıyor. Erkekler Türkiye'de baskı ile kadını çalıştırmıyor ya da sigortasız çalıştırıyor, o da kendi zararına. Madem bu kadar düşünüyorsan, nafaka vermek istemiyorsan eşini çalıştır ya da boşanamayacağın biriyle evlen. Gerçekten diyorlar ya, 'kadın nafakadan paramızı yiyor, erkeğin sırtından geçiniyor.' 5.000 TL ile ne geçinebilir? Mantıklı bir şey söyle bana, doğalgazı anca öder.
"
Son düzenleyen: Moderatör: