Blackss

Uzman
Yakın bir arkadaşım benden bu ay biraz sıkıştığını çok ödemesi olduğunu söyleyip 35 bin TL borç istedi ve 1 ay sonra ödeyeceğim dedi. Çok geliri olan biri değil önümüzdeki ay maaşından nasıl bunu artırıp verecek bilmiyorum ama böyle bir ricada bulundu.

Siz olsaydınız verir miydiniz?

Hocam ikimiz de ev geçindiriyoruz harcamalarımız tabii yüksek oluyor 1000 2.000 TL olsa ben de sorun etmem de malum işte masraflar çok :D

Hocam aylık 100bin kazanıyorsanız sıkıntı yok ama asgari ücret ve bir tık üstüyse ben o kadarını açıkcasını vermezdim. Çünkü ben zamanında parayı sıkışıp laptopumu satarken kötü şeyler geldi başıma ondan tecrübeliyim.

Hocam aylık 100bin kazanıyorsanız sıkıntı yok ama asgari ücret ve bir tık üstüyse ben o kadarını açıkcasını vermezdim. Çünkü ben zamanında parayı sıkışıp laptopumu satarken kötü şeyler geldi başıma ondan tecrübeliyim.
Anladım hocam. O zaman vereyim inşallah sözünde durur bakalım ben de belirttim benim de harcamalarım artacak 1-2 ay içinde diye bakalım.

1 olur, 2 olur, arkadaş değil alacaklı-verecekli olursun.
Miktarın altından kalkabiliyorsan ver tabi, bu meblağ ile arkadaşın olup olmadığı belli olacaksa az parayla yırtmış olursun.

Bu devirde ekonominin hali ortadayken, bir şeyler almak için ekstra zaman ve efor sarf ederken, bir de bunun üzerine birisinin kazık atmasını hoş karşılamıyorum.

Yakın bir arkadaşım benden bu ay biraz sıkıştığını çok ödemesi olduğunu söyleyip 35 bin TL borç istedi ve 1 ay sonra ödeyeceğim dedi. Çok geliri olan biri değil önümüzdeki ay maaşından nasıl bunu artırıp verecek bilmiyorum ama böyle bir ricada bulundu.

Siz olsaydınız verir miydiniz?

1K ya kadar verirdim de 35 k büyük bir meblağ. Vermezdim.

1 olur, 2 olur, arkadaş değil alacaklı-verecekli olursun.
Miktarın altından kalkabiliyorsan ver tabi, bu meblağ ile arkadaşın olup olmadığı belli olacaksa az parayla yırtmış olursun.

Bu devirde ekonominin hali ortadayken, bir şeyler almak için ekstra zaman ve efor sarf ederken, bir de bunun üzerine birisinin kazık atmasını hoş karşılamıyorum.
İlki 10 bin TL istemişti onu hemen ödedi dediği günde. Bu sefer de böyle 35 istedi hocam.

Maddi durumuma bağlı. Çok yakın bir dostumsa ve talep ettiği borç miktarı beni de zora sokmuyorsa veririm.
Benim şu an paraya ihtiyacım yok ama yaza doğru olacak. Şimdilik bu borç beni çok zora sokmaz.