Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaş dövebilecek mi, onları? Dayak yerse daha kötü olur.
Dayak yerse daha kötü olmaz, kavga da zaten tek taraf dayak yemez iki taraf da dayak yer iyi kötü. Ya atıyorum sen bi çocukla sürekli uğraşıyorsun çocuk sana karşılık vermiyor. O çocukla uğraşmaya devam edersin. Ama bu çocuk dayak yese bile her seferinde karşılık veriyor anladın mı yani. Veya kavga çıkarıyor bu çocuğa kolay kolay bulaşmazlar. Sürekli de dayak yemez zaten merak etme illaki bir noktada güçlenir, dayak atma sırası ona gelir.

Dayak yerse daha kötü olmaz, kavga da zaten tek taraf dayak yemez iki taraf da dayak yer iyi kötü. Ya atıyorum sen bi çocukla sürekli uğraşıyorsun çocuk sana karşılık vermiyor. O çocukla uğraşmaya devam edersin. Ama bu çocuk dayak yese bile her seferinde karşılık veriyor anladın mı yani. Veya kavga çıkarıyor bu çocuğa kolay kolay bulaşmazlar. Sürekli de dayak yemez zaten merak etme illaki bir noktada güçlenir, dayak atma sırası ona gelir.
Toplu olarak saldırırlarsa diye dedim. Bir de bunlar şikayet ederlerse bir sorun oluşur mu?

Yaşayıp yaşamadığımı bilemezsiniz ki. Birisi benimle dalga geçse veya daha yeni tanıdığım birini bana karşı düşman etse umurumda olmaz açıkçası. Biraz da bakış açısı meselesi. Omuz atıyorsa en fazla sen de omuzla karşılık verirsin.

Kardeşim yanlış anlama düşüncen kısmen yanlış sen direk hakkını yediriyorsun kimseye sesim çıkmaz diyorsun. Sen bir yerde 4 yıl boyunca aynı ortamda olacağın kişiler bana ne yaparsa yapsın sesim çıkmaz. Omuz atsa omuz atarım diyorsun.

Toplu olarak saldırırlarsa diye dedim. Bir de bunlar şikayet ederlerse bir sorun oluşur mu?

Hiçbir şey olmaz 18 yaşından küçükler zaten anca kanlı bıçaklı olay olur oda kim kendine güvenirse artık. Polise gitse ifadeleri dahi alınmaz anca çocuk büroya atar oda 2 ay sonrasına ifadeye çağırırlar. Uğraşmaz gönderirler.

İstersen ana bacı küfür et istersen şikayet et akıllanmazlar ben aynısını 6 yıl önce yaşadım bu sorundan kurtulmam için elimi kırmam gerekti ama günün sonunda bir daha karşı taraf ile sorun yaşamadım, kendinizi savunmadığınız zaman lise ortamında daha çok üzerinize gelmeye başlıyorlar ortalık çok hırbo dolu zaten kardeşimiz kavgaya karışmış olsa bile bu durumda sadece kendi hakkını aramış ve savunmuş olur ama nerede hangi yaş grubunda hangi ortamda olursanız olun burası Türkiye ve meşru müdafaa suç olarak kabul edilir. Böyle bir durumda daha medeni insanların olduğu bir okula gitmek daha mantıklı olur.

Etkili olan bir yol olan duymazdan gelmek. Sadece güldüklerinde ve sana karşı fısıldaşmalarını ciddiye almadığını onlara gerçekten belli edersen inan bir süreden sonra bırakırlar.

Moderasyon notu: Fiziksel şiddete yönelik ifadeler kaldırıldı.

Ne güzel örnek vermişsin sen öyle ya. İşte bu yüzden haberlerde hep ölüm haberi veya kötü haber görüyoruz ya. Bravo.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.