Sana tavsiyem Discord'da rastgele insanlarla tanışmayı bırakman olacaktır. Kim ne derse desin, kesinlikle güvenli değil. Yakın arkadaşlarınla sunucu kurarsın, orayı büyütür çevre edinirsin o başka. Orada ipler elinde olur ama gidip de şu bol nüfuslu sohbet sunucularından kimseyle muhatap olmayın. Arkandan konuşana da yol ver gitsin, hayat karşına çok insan çıkaracak daha. Pek çok yakın arkadaşın olacaktır eminim.
Yani bilmiyorum aslında yakındı baya Nitrolar, ban atmalar, toplantılar yaptık. Arkadaşım yok sunucu kuracak kendim kuracağım LGS bitsin bir. Yani fark ettim orada telegram verecektim, isim verecektim, yüzüm gözükecekti ama akıllı düşünmüşüm o zamanlar.

Normalde anlatmazdım ama arkadaşım olarak gördüğüm için anlattım. Düşün yani sosyal'de herkesin sevdiği tonlarca mesajı olan kullanıcı bana böyle yaptı, baksan aklı başında olgun biri gibi ama öyle değil işte. zaten ondan sonra silip kapattım hesabımı üzüldüğüm ile kaldım🥲
Saçma anlamıyorum para ödediğin kişiyi neden engellersin?

Selam, 1 seneye yakın bir zamanda birileri ile tanıştım. Biri 11, biri 12, biri 20, biri 19 yaşındaydı. 20 yaşındaki ile Duo olduk, onunla sunucu kurduk, bana Nitro aldı. Bugün bir arkadaşım bana yazdı, o 20 yaşındaki arkadaşıma yazmış. Arkamdan konuşmuş, mesajları falan attı. Bana pis hitaplarda bulunmuş, sonra işte sordum, "evet, yaptım, haklıyım" dedi. Hatta sunucuda bir (galiba isim vermeme kızar ama görürse yazabilir) arkadaşımız disboard gezerken sunucuya ratlamış ve girmiş. Sunucuda ona pis hitaplarda bulunmuşlar. Yani ne yapacağım bilmiyorum, çok güvendiğim biri benim arkamdan konuştu, engelledim, herkesi sunucudan çıktı. Aramızda deneyimli kişiler varsa lütfen bana yardım etsin, yol göstersin.

Bir sunucuda 200 bin mesajım vardı ve ban yiyorum, banım açılıyor. Buna rağmen sunucuya hala girip sohbet ediyorum. Sana Nitro atan kişinin kaybı 400 TL olur; eğer hediye ettiyse 105 TL'ye aldıysa 105 TL zararı olur. Senin de zararın 105 TL. Ben bu sanal ortamda o kadar iyi insanlar tanıdım. Buluştuklarım oldu. Dijital ortamda bir şey kazanıp veya kaybetmezsin. Bu yaşadıklarından dolayı yıkılırsan, gerçek hayatta karşılaştığın bir şey oldu mu, ayakta kalacak gücün olmaz. Yani dijital ortamdaki olan olayları umursama. Ben 200 bin mesaj yazdım, sunucuya ban yiyorum, banım açılıyor. Ban yiyince açtırmak için çabalıyorum. Günün sonunda "keşke meşke şöyle olsa" demiyorum. Keşke meşke "şöyle böyle olsaydı" dedirtecek olaylara katılma. Katılsan da yine zararlı çıkmazsın. Discord hesabım kapanıyor, gram üzülmedim. Telefon kılıfı aldım, 800 TL'ye dolandırıldım, gram üzülmedim. PC aldık, PC bozuldu, gram üzülmedim, gittik yenisini aldık. Yani böyle şeylerin yenisi alınıyorken sen de onları silip yeni arkadaşlar edinebilirsin. En kötü, gir bir sunucuya, oynadığın oyunların ismini yaz, seninle aynı oyunu oynayanlarla arkadaş ol. Onları iyi tanı. Ama birbirinize telefon numarası verecek kadar yakın olduğun zaman o kişi ile samimi ol. Menfaat içinde hiçbir sunucuda yetkili olma. Veya birileri için sunucuları destekleme. Zaten sevdiğin bir sunucu olursa kendin Boost basarsın. Adamın biri diyor ki, "biz en iyisiyiz, ıvır zıvırız." Ondan sonra bana Boost bas diyor. En iyisi sensen, sen sormadan Boost basardım zaten. Böyle triplere girenler de var.

Bir sunucuda 200 bin mesajım vardı ve ban yiyorum, banım açılıyor. Buna rağmen sunucuya hala girip sohbet ediyorum. Sana Nitro atan kişinin kaybı 400 TL olur; eğer hediye ettiyse 105 TL'ye aldıysa 105 TL zararı olur. Senin de zararın 105 TL. Ben bu sanal ortamda o kadar iyi insanlar tanıdım. Buluştuklarım oldu. Dijital ortamda bir şey kazanıp veya kaybetmezsin. Bu yaşadıklarından dolayı yıkılırsan, gerçek hayatta karşılaştığın bir şey oldu mu, ayakta kalacak gücün olmaz. Yani dijital ortamdaki olan olayları umursama. Ben 200 bin mesaj yazdım, sunucuya ban yiyorum, banım açılıyor. Ban yiyince açtırmak için çabalıyorum. Günün sonunda "keşke meşke şöyle olsa" demiyorum. Keşke meşke "şöyle böyle olsaydı" dedirtecek olaylara katılma. Katılsan da yine zararlı çıkmazsın. Discord hesabım kapanıyor, gram üzülmedim. Telefon kılıfı aldım, 800 TL'ye dolandırıldım, gram üzülmedim. PC aldık, PC bozuldu, gram üzülmedim, gittik yenisini aldık. Yani böyle şeylerin yenisi alınıyorken sen de onları silip yeni arkadaşlar edinebilirsin. En kötü, gir bir sunucuya, oynadığın oyunların ismini yaz, seninle aynı oyunu oynayanlarla arkadaş ol. Onları iyi tanı. Ama birbirinize telefon numarası verecek kadar yakın olduğun zaman o kişi ile samimi ol. Menfaat içinde hiçbir sunucuda yetkili olma. Veya birileri için sunucuları destekleme. Zaten sevdiğin bir sunucu olursa kendin Boost basarsın. Adamın biri diyor ki, "biz en iyisiyiz, ıvır zıvırız." Ondan sonra bana Boost bas diyor. En iyisi sensen, sen sormadan Boost basardım zaten. Böyle triplere girenler de var.
Hep darlıyordu beni bump at diye. Atmıyordum falan böyle Allah'la dalga geçenler vardı kışkırtıyorlardı küfür ediyorlardı. En sonunda nsfw açtılar çıkmadan 2 gün önce.

Konularını çok fazla görüyorum. Yaşın küçük ve böyle sanal arkadaşlıklar kurman seni olumsuz etkileyebilir, yanlış yerlere yönlendirebilirler. Sana birisi bedava bir ürün alıyorsa, düşün ve bundan ders çıkar. Sanal platformlardan tanımadığın kişilerle hesabını ve en önemlisi kişisel bilgilerini paylaşma. Çok kötü bir devirden geçiyoruz. Kendine bundan ders çıkartıp dikkatli olman dileğiyle.

Konularını çok fazla görüyorum. Yaşın küçük ve böyle sanal arkadaşlıklar kurman seni olumsuz etkileyebilir, yanlış yerlere yönlendirebilirler. Sana birisi bedava bir ürün alıyorsa, düşün ve bundan ders çıkar. Sanal platformlardan tanımadığın kişilerle hesabını ve en önemlisi kişisel bilgilerini paylaşma. Çok kötü bir devirden geçiyoruz. Kendine bundan ders çıkartıp dikkatli olman dileğiyle.
Onun yüzünden bir panel sitesine saldırı yapacaktık. Nitro aldı boost yaptırdı. Telegram istedi, isim istedi, foto istedi vermedim.