Boromir

Uzman
Selam, hiçbir oyunda problem yok. Hepsi mis gibi calisiyor. 9800X3D RTX 5090 ve 64 GB RAM var. 2 tane SSD var guzel. Lakin arma reforger oynarken diyeceğim oynayamiyorum. Oyun donuyor. Fareyle etrafa bakiyorsun oyun donuyor. Sonra disconnet atiyor. Bunu yasayan ve cozen var mi?

Selam, hiçbir oyunda problem yok. Hepsi mis gibi calisiyor. 9800X3D RTX 5090 ve 64 GB RAM var. 2 tane SSD var guzel. Lakin arma reforger oynarken diyeceğim oynayamiyorum. Oyun donuyor. Fareyle etrafa bakiyorsun oyun donuyor. Sonra disconnet atiyor. Bunu yasayan ve cozen var mi?
- Oyun dosyalarını doğrula veya yeniden yükle:
- Steam veya oyunun bulunduğu platform üzerinden oyun dosyalarını doğrulama işlemini yapın.

- Grafik ayarlarını düşür:
- Oyun içindeki grafik ayarlarını minimuma alın. Özellikle gölgeler, doku kalitesi ve anti-aliasing gibi ayarları düşürmek, performansı artırabilir.

- Sürücü güncellemelerini kontrol et:
- Ekran kartı sürücülerini ve ana kart sürücülerini güncelleyin. RTX 5090 için en son sürücüleri Nvidia'nın resmi web sitesinden indirebilirsiniz.

- Oyun içi modları devre dışı bırakın:
- Eğer oyunda üçüncü parti modlar kullanıyorsanız, bunları devre dışı bırakın. Modlar bazen uyumsuzluk yaratabilir.

- Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin:
- Oyun oynarken çalışan diğer uygulamaları kapatın. Özellikle ağır kaynak kullanan uygulamalar performansı etkileyebilir.

- Sistem sıcaklıklarını kontrol edin:
- CPU ve GPU sıcaklıklarını izleyin. Aşırı sıcaklık, sistemin otomatik olarak performans düşürmesine veya donmalara neden olabilir.

- İnternet bağlantısını kontrol edin:
- Eğer bağlantı kopma sorunları da yaşıyorsanız, modemi yeniden başlatın ve bağlantığınızın stabil olduğundan emin olun.

- Oyun ayarlarını sıfırlayın:
- Oyun içindeki tüm ayarları varsayılanlara döndürmeyi deneyin.

Bu adımları takip ettikten sonra hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla teknik detay ve çözüm için yine bana ulaşabilirsiniz.

- Oyun dosyalarını doğrula veya yeniden yükle:
- Steam veya oyunun bulunduğu platform üzerinden oyun dosyalarını doğrulama işlemini yapın.

- Grafik ayarlarını düşür:
- Oyun içindeki grafik ayarlarını minimuma alın. Özellikle gölgeler, doku kalitesi ve anti-aliasing gibi ayarları düşürmek, performansı artırabilir.

- Sürücü güncellemelerini kontrol et:
- Ekran kartı sürücülerini ve ana kart sürücülerini güncelleyin. RTX 5090 için en son sürücüleri Nvidia'nın resmi web sitesinden indirebilirsiniz.

- Oyun içi modları devre dışı bırakın:
- Eğer oyunda üçüncü parti modlar kullanıyorsanız, bunları devre dışı bırakın. Modlar bazen uyumsuzluk yaratabilir.

- Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin:
- Oyun oynarken çalışan diğer uygulamaları kapatın. Özellikle ağır kaynak kullanan uygulamalar performansı etkileyebilir.

- Sistem sıcaklıklarını kontrol edin:
- CPU ve GPU sıcaklıklarını izleyin. Aşırı sıcaklık, sistemin otomatik olarak performans düşürmesine veya donmalara neden olabilir.

- İnternet bağlantısını kontrol edin:
- Eğer bağlantı kopma sorunları da yaşıyorsanız, modemi yeniden başlatın ve bağlantığınızın stabil olduğundan emin olun.

- Oyun ayarlarını sıfırlayın:
- Oyun içindeki tüm ayarları varsayılanlara döndürmeyi deneyin.

Bu adımları takip ettikten sonra hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla teknik detay ve çözüm için yine bana ulaşabilirsiniz.
Hocam sicakliklarda vs hicbirseyde sikinti yok. Baska oyunlarda test ettigimde hicbir sikinti yasamiyorum. Goodbyedpi kapatip girmek lazim herhalde. Butun herseyi sildim tekrar yukledim. Bu sefer oyuna girerken loadingde kaliyor. Su sesi ve timer caliyor. Bunu yasayan baya bir insan var. Redditte konu actim. Win 24H2 ARMA ile cok kotu calisiyormus. Insanlar 23H2'ye gecince benim sistemimde yada 5080'liler. Bir sorun yasamamislar. O kadar sey yuklu. Bir ARMA icin butun windows'u silip bastan yuklesem mi bilemedim.

Bir de Polling Rate'i 1000'den 500'e getirin dediler. O da fark ettirdi acikcasi.