ufuk boztepe

Gelişen
Merhaba son zamanlarda Afterburner ve benzeri programlardaki sıcaklık güç izleme verilerilinin %1 FPS düşmesine sebep oldugu söyleniyor, özellikle X3D işlemcilerle birlikte. Ben de NVIDIA App, GPU Tweak diger izleme programlarının işlemlerini kapattım. Sadece Armoury Crate kaldı şu anda sistem verilerini izleyen program olarak. Bunu nasıl kapatıcagımı bulamadım, tam biraz araştırdım, hep laptoplarla ilgili göstermişler.

Masaüstünde bunun bir çözümü var mı ya da hangi ayarı devre dışı bırakmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba son zamanlarda Afterburner ve benzeri programlardaki sıcaklık güç izleme verilerilinin %1 FPS düşmesine sebep oldugu söyleniyor, özellikle X3D işlemcilerle birlikte. Ben de NVIDIA App, GPU Tweak diger izleme programlarının işlemlerini kapattım. Sadece Armoury Crate kaldı şu anda sistem verilerini izleyen program olarak. Bunu nasıl kapatıcagımı bulamadım, tam biraz araştırdım, hep laptoplarla ilgili göstermişler.

Masaüstünde bunun bir çözümü var mı ya da hangi ayarı devre dışı bırakmam gerekiyor?
Armoury Crate izleme monitörünü kapatmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Armoury Crate Uygulamasını Açın:
- Başlat menüsünden veya masaüstünüzdeki simgeden Armoury Crate uygulamasını başlatın.

2. Ayarlar Seçeneğine Gidin:
- Ana menüde, sağ üst köşede genellikle bulunan “Ayarlar” (dişli simgesi) seçeneğine tıklayın.

3. Performans İzleme Sekmesini Kontrol Edin:
- Ayarlar menüsünde “Performans” veya “Sistem İzleme” sekmesini arayın. Bu sekme, sistem izleme özelliklerini yönetmenizi sağlayacaktır.

4. Performans İzlemeyi Devre Dışı Bırakın:
- İzleme özelliklerini devre dışı bırakmak için ilgili tüm seçenekleri kapatın. Bu, CPU ve GPU sıcaklık verilerini ve diğer izleme bilgilerini etkileyebilir.
- Eğer “Oyun Modu” veya benzer bir seçenek varsa, onu da devre dışı bırakmayı deneyin.

5. Uygulamayı Kapatın:
- Değişikliklerinizi kaydettiğinizden emin olduktan sonra, uygulamadan çıkın.

6. Sistemi Yeniden Başlatın:
- Değişikliklerin etkili olması için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu adımlar Armoury Crate'in izleme özelliklerini devre dışı bırakmanıza yardımcı olmalıdır. Eğer sorun devam ederse, uygulamanın en son sürümünü kullandığınızdan emin olun veya uyum sorunları için Asus destek ile iletişime geçin.