Keyboardist

Üyecik
Yer
Denizli
Arkadaşlar, RAM yükseltmek istiyorum. Günümüzde 16 GB yetersiz. 32 GB ise ileriye dönük bir seçenek olabilir. 2 yıl sonra belki 64 GB'a ihtiyaç duyacağız. DDR4 RAM aradığım için piyasada stok bulmak şu an için zor. Almışken 32 yerine 64 GB RAM olsun istiyorum. (İllaki 64 olacak diye bir şartım yok, 32 de olabilir). Takıldığım konu, RGB'li olacağı için ASUS Armoury Crate ve Aura Sync ile uyumlu olması, eşleşmesi, birbirini görüp tanıması gerekiyor. Aradığım 2 RAM'i buldum:
  • GSKILL 64GB (2x32GB) Trident Z RGB 4000MHz CL18 DDR4 Dual Kit Ram
  • CORSAIR 32GB(2x16GB) Vengeance RGB PRO SL Siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual Kit Ram
Yukarıdaki Corsair olanı alsam Aura Sync ile uyumlu olduğunu okumuştum. Ancak ileriye dönük baktığımda bu belleğin birkaç yıl sonra sınırda kalacağını düşünüyorum. GSKILL ise Aura Sync uyumu olmadığını, kendi programı üzerinden kontrol edileceğini belirtmiş, emin olamadım.
Sizce hangisini almalıyım? GSKILL alsam Armoury Crate programının içerisinde görüp eşleştirebilir miyim? Veya güncel stokta bulabileceğim bellekler için sizin tavsiyeleriniz var mı?
Ayrıca 32 GB RAM belleği sizce kaç yıl daha yükseltme ihtiyacı duymadan kullanabilirim?
Şimdiden teşekkürler. 😊

GSKILL ise Aura Sync uyumu olmadığını, kendi programı üzerinden kontrol edileceğini belirtmiş.
Bahsettiginiz modelin parca numarasini belirtir misiniz? Benim bildigim Aura Sync destegi olmayan Trident modeli yok ama yine de emin olalim.

Kendi sistemimde de Trident Z RGB mevcut ve hepsini ASUS Aura uzerinden kontrol edebiliyorum.

1738941061581.webp

Ayrıca 32 GB RAM belleği sizce kaç yıl daha yükseltme ihtiyacı duymadan kullanabilirim?

RAM yukseltme ihtiyaci hissedene kadar gecen sure zarfinda komple platform bile yenileyebilirsiniz o yuzden bence bunu dert etmeyin.

Son düzenleme:
Bahsettiginiz modelin parca numarasini belirtir misiniz? Benim bildigim Aura Sync destegi olmayan Trident modeli yok ama yine de emin olalim.

Kendi sistemimde de Trident Z RGB mevcut ve hepsini ASUS Aura uzerinden kontrol edebiliyorum.

Eki Görüntüle 122378

RAM yukseltme ihtiyaci hissedene kadar gecen sure zarfinda komple platform bile yenileyebilirsiniz o yuzden bence bunu dert etmeyin.
Parça numarası derken ?