QEMU, beklendiğinden çok yavaş çalıştırabilir diye düşünüyorum. Ama isterseniz deneyin. 🙏
Bleeding edge kokusu aldım. 😊 Bir de çekirdek 2021'in Ocak ayında derlenmiş. Ufak tefek eksiklikler var dönemine göre, ama MVP seviyesine bayağı yakın diyebiliriz. eMachines E725'e gider bu. Sadece elle çekirdek derlemem gerekecek arada bir.

Elinize sağlık, büyük emek ve çalışma yapmışsınız. Size çok şey katmıştır. Tabii, indirip denemedim; pek zamanım yok, yarım kalmış veya eski olan şeyleri test edecek vaktim olmuyor. Ancak size bir şeyler katmış olması, kendinizi geliştirmeniz büyük bir şeydir; çoğu insan vazgeçiyor, mücadele etmiyor. Sanırım bu da sizin açtığınız eski konu:

Ben de sıfırdan 3D modelleme öğrendim ve elim kolum gibi programı kullanabiliyorum. Öğreneli yaklaşık 3 yıl oldu, 4. yıla giriyorum. Şimdi de Unreal Engine öğreniyorum; arayüzü kavradım, kod kısımlarının mantığını kavramaya çalışıyorum. Onu da başarırsam, tek başıma kendi işimin patronu olacağım ve remote bir mesleğim olmuş olacak. Çok geç atıldım bu işlere, saçma sapan vakit kaybettim; banka mülakatları, asgari ücret işleri falan filan, baya zamanım gitti. Bu 3D'yi ilk öğrenmeye başladığım zamanlar şirkete girdim, çalıştım. Sonra işten anlamayan patron yüzünden işten çıktım; öyle vakit kaybı oldu ama bana çok şey öğretti. Şimdi de başarırsam hayatımı kurtarmış olacağım. Şu anda sıfırım, para kazanmıyorum.

Elinize sağlık, büyük emek ve çalışma yapmışsınız. Size çok şey katmıştır. Tabii, indirip denemedim; pek zamanım yok, yarım kalmış veya eski olan şeyleri test edecek vaktim olmuyor. Ancak size bir şeyler katmış olması, kendinizi geliştirmeniz büyük bir şeydir; çoğu insan vazgeçiyor, mücadele etmiyor. Sanırım bu da sizin açtığınız eski konu:
Güzel bir anı olarak o forum konusunu arşivlemek lazım aslında. O zamanlar Ubuntu ile ilk defa tanışıyordum. :)

Güzel bir anı olarak o forum konusunu arşivlemek lazım aslında. O zamanlar Ubuntu ile ilk defa tanışıyordum. :)
İnsan isteyince her şeyi yapabilir ama sıkıntıya girmezse eğer. Ben üniversite çizerken acemilik zamanlarımda 3D VR gözlükte istiyorlardı, bilmediğime rağmen SimLab VR diye uygulama bulup kolay şekilde yapılıyor diye başarmıştım; hatta EXE'ye çıkardım.

0.webp
4.webp
11.webp

Hem de iç tasarımına kadar.

Benim hayatım sıkıntıdan çıkmıyor. Sağlık ve iş sorunları yüzünden PiluX bitmemişti zaten. Bile bile projeyi iyice kötülemek için çalışan bir zehirli kitle bile doğdu. :rolleyes:

Ama bitecek bu proje. Merak etmeyin. 🙏
Umarım devam edersiniz ve bitirirsiniz. Çünkü çok emek vermişsiniz.

Evet, hepsini ben çizdim. Acemilik zamanlarımdayken. :D

Yemekhane bile var. :D

13.webp

14.webp