Artık Kemalizm'e küfretmek, cepleri doldurmanın ilk yolu olarak kullanılıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Qualified
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 408

Qualified

Çalışkan
Bu köşeyi ilk kez görüyorum, ben mi dikkat etmedim anlamadım ama görünce şaşkınlık ve ardından gelen gurur beni bayağı gülümsetti

Maalesef böyle bir döneme denk gelmenin acısını çekiyoruz. Kimimiz sustu, kimimiz konuştu, kimimiz hiç rahatını bozmadı ve bugünlere geldik...

Görüyorsunuzdur artık, Kemalizm’e küfretmek cepleri doldurmanın ilk yolu olarak kullanılıyor. Hoş, bizi Ata’ya tapıyoruz sanıyorlar Hayır tatlım, tapmıyoruz. Çok şükür öyle bir adamdı ki, ona tapıldığını bilse ilk onları asardı. Evet, iyi asardı Ata’m. Biz Nutuk’la büyüdük; çoğu yerde kendisini eleştirdiğimiz noktalar oldu. Nasıl ki salya sümük ağlayan bazı tarikat liderlerine prim vermediysek, nasıl ki ceplerimiz boş gezme pahasına O’ndan vazgeçmediysek, ezcümle kimsenin önünde eğilmediysek, bunun mimarı kendisidir.

Anlatın kardeşim, bakın diğerleri nasıl çocuklarına bin yıllık masalları gerçek diye yediriyor. Oysa bizim hikâyemiz gerçek, aha orada duruyor Nutuk. Anlatın arkadaşlarınıza, çocuklarınıza, kardeşlerinize ve ablalarınıza. Nutuk okuyun, adam adım adım hangi noktada ne yapmış görün. Görün ki kim bilir, hayatınızın öyle bir noktasındasınızdır ki Nutuk’tan aldığınız fikri hayatınıza tatbik edersiniz.

Ve ona küfür edenlere gelince; onlara karşılık verme hatasına düşmeyin. Bırakın etsinler, bırakın tepinsinler. Bizim onlara laf yetiştirecek vaktimiz yok; zira bu insanlar bin yıllık masalları gerçek sanan insanlar.

Bu arada inançlı arkadaşlar bana kızmasın, “masal” diyorum sürekli. Dediğimde haklıyım çünkü Kur’an-ı Kerim darb-ı mesellerle doludur, raviler öyle söyler. Ha, belki de gerçektir inandıkları şey; belki de onlar keyif yapacak, biz yanacağız. Bu da olabilir.

Bize düşen, neye inanırlarsa inansınlar saygılı olmaktır. Ben en fazla “masala inanıyorsunuz” sınırında duruyorum. İnançlı arkadaşlarıma da hep böyle söyler, daha ilerisini söylemem; çünkü artık saygısızlığa girer.

Bu saygının tek sebebi, öyle güzel dindarlar tanıdım ki… Bazıları arkadaşım, dostum olur üniversiteden mütevellit. Türkoloji okuyanlar genelde dindar kesimden geliyordu benim dönemimde. Çok temiz, çok güzel dindar insanlar tanıdım; saygımın sebebi budur.

Hiçbir entry’ye cevap verilmeyecektir. Polemikten kaçınmak adına böyle takılıyorum. 38 yaşındayım, Türkoloji okudum. İyi kötü, bu fikirleri bunca yıl sonucunda edindim. Ezbere bir fikri asla kafama almam.

Bu bölümü akıl eden insan her kimse, ellerine sağlık diyorum. Gerçekten böyle bir dönemde bu ayrıntılar yüzümüzü gülümsetiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Söylediklerinin altına imzamı atarım. Ancak, inandıkları şeye “masal” demen de bir nevi hakaret olmuyor mu? Gelelim bana, seninle aynı yaştayım. Ve bende şöyle bir felsefe var: Ben ne günaha bulaşırım, ne de sevaba. İnsan olmanın gerektirdiği neyse onu ve bana ne yakışıyorsa onu yapıyorum. Evet, çevremde bir sürü insan var.

Kimse neyi savunduğunu bilmiyor; daha da kötüsü, bilmek istemiyor. “Siyaset yapma, boş işlerle uğraşma.” ya da “Her şeyi araştırıyorsun, onu da araştır.” gibi laflara maruz kalıyorum. Bazı insanlar benim gibi “Ben Atatürkçüyüm.” diyor, bazıları ise “Ben Atatürkçü değilim ama Kemalist’im.” diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir Müslüman ve Atatürkçü olarak masal demene katılmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…