Bu köseyi ilk kez görüyorum, ben mi dikkat etmedim anlamadim ama görünce saskinlik ve ardindan gelen gurur bayağı gülümsetti
Maalesef böyle bir döneme denk gelmenin acisini cekiyoruz. Kimimiz sustu, kimimiz konustu, kimimiz hiç rahatini bozmadi ve bugünlere geldik...
Görüyorsunuzdur artik Kemalizm'e küfretmek, cepleri doldurmanin ilk yolu olarak kullaniliyor. Hos, bizi Ata'ya tapiyoruz saniyorlar
hayir tatlim tapmiyoruz, cok sükür öyle bir adamdi ki, ona tapildigini falan bilse ilk onlari asardi. Evet iyi asardi ata'm. Biz nutukla büyüdük, cogu yerde kendisini elestirdigimiz noktalar oldu. Nasil ki salya sümük aglayan bazi tarikat liderlerine prim vermediysek, nasıl ki ceplerimiz bos gezme pahasina O'ndan vazgecmediysek, ezcümle kimsenin önünde egilmediysek bunun mimari kendisidir.
Anlatin kardesim, bakin digerleri nasıl çocuklarina bin yillik masallari gercek diye yediriyor. Oysa bizim hikayemiz gercek, aha orada duruyor nutuk. Anlatin arkadaslariniza, çocuklariniza, kardeslerinize ve ablalariniza. Nutuk okuyun, adam adim adim hangi noktada ne yapmis görün, görün ki kim bilir hayatinizin öyle bir noktasindasinizdir ki nutuktan aldiginiz fikri hayatiniza tatbik edersiniz.
Ve ona küfür edenlere gelince, onlara karsilik verme hatasina düsmeyin.
Birakin etsinler, birakin tepinsinler. Bizim onlara laf yetistirecek vaktimiz yok zira bu insanlar bin yillik masallari gercek sanan insanlar.
Bu arada inancli arkadaşlar bana kizmasin, masal diyorum sürekli. Dedigimde hakliyim cünkü kur'an-i kerim darb-ı mesellerle doludur, raviler öyle söyler. Ha belki de gercektir inandiklari şey, belki de onlar keyif yapacak biz yanacagiz, bu da olabilir.
Bize düsen neye inanirlarsa inansinlar saygili olmak, ben en fazla masala inaniyorsunuz sinirinda duruyorum, inancli arkadaslarima da hep böyle söyler daha ilerisini söylemem cünkü artik saygisizliga girer.
Bu sayginin tek sebebi öyle güzel dindarlar var ki, bazilari arkadasim dostum olur üniversiteden mütevellit. Türkoloji okuyanlar genelde dindar kesimden geliyordu benim dönemimde.
Cok temiz, cok güzel dindar insanlar tanidim, saygimin sebebi budur.
Hiçbir entrye cevap verilmeyecektir, polemikten kacinmak adina böyle takiliyorum,
38 yasindayim, türkoloji okudum. İyi kötü bu fikirleri bunca yil sonucunda edindim, ezbere bir fikri asla kafama almam.
Bu bölümü akil eden insan her kimse ellerin saglik diyorum, gercekten böyle bir dönemde bu ayrintilar yüzümüzü gülümsetiyor.
Saygiyla.