Merhaba, iyi forumlar. Biraz geçmişe gitmeye ne dersiniz? Olay şu ki, artık günümüzde mevcut olmayan retro oyunları ya da bazı uygulamaları aşağıda paylaştığım siteler üzerinden indirmeden oynayabilirsiniz. İçeride yok yok. Ek olarak, çok eski Windows sürümlerini de deneyimleyebilirsiniz.

3 adet platform var. Anlatayım;

1 - Emupedia

Yukarıda paylaştığım linke giriş yapınız. Sizi bir ekran karşılayacak ve bir tema seçmenizi isteyecek. Örneğin;

1.1.webp

Ben burada Windows 98'i seçtim fakat siz istediğinizi seçebilirsiniz tabii. Başlığınızı seçin ve başlayın. İşte içerisindekiler:

1.2.webp

2 - Retro Games CZ

Bu sitede ise daha çok Atari, Nintendo, Sega ve diğer PC oyunlarını deneyimleyebilirsiniz. Başlığınızı seçin ve başlayın. İşte içerisindekiler:

2.3.webp

Street Fighter 2 VS gelecek var mı:p

2.4.webp

3 - Atari Salon

Aslında bu site de Atari, Nintendo gibi platformlar için ögeler barındırıyor fakat Retro Games CZ'ye nazaran belki çeşitlilik açısından daha başka şeyler sunabilir diye listeye almak istedim. Başlığınızı seçin ve başlayın. İşte içerisindekiler:
Not: Bu sitede her oyun çalışmayabiliyor, bilginiz olsun.

3.3.webp

Tabii ki favorim, Kaptan T.

Ekran görüntüsü 2024-08-23 202819.webp

Hepsi bu kadar. Denk gelirsem, konuyu güncellerim. Daha başka platformlar da eklerim.

Umarım faydalı ve keyifli olmuştur. Başka konularda görüşmek dileğiyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Faydalı bir konu olmuş. Teşekkürler.
Acaba web üzerinden değil de direk paket halinde indirebileceğim bir seçenek var mı?

Bu arada favori oyunum Super Spy Hunter ve ikinci sırada Ghost And Goblins serisi. Tavsiye ederim :)
Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bir seçenek olduğunu zannetmiyorum ama araştırırım. Bulursam sizi etiketleyip, buraya yazarım.