Sadece firmalar değil, oyuncular da yozlaştı. Şu an yalnızca League of Legends oynayan; başka hiçbir halttan haberdar olmayan tonlarca eleman görebilirsin, görebilirim veya görebiliriz. Haliyle bu kadar gelişime kapalı bir güruh olunca firmalar da cebine bakıyor. Riot mesela, tek bir tane "League of Legends'e yeni şampiyon geliyor!" haberiyle milyonlarca oyuncuyu (?) sarsabilecekken neden marjinal bir oyun geliştirmeye çalışsın ki?
İşte biz buna keriz silkelemek deriz. Riot gelip gezegendeki en saçma sapan şeyi duyursa bile buna kanan kerizler hep çıkar.

Sadece firmalar değil, oyuncular da yozlaştı. Şu an yalnızca League of Legends oynayan; başka hiçbir halttan haberdar olmayan tonlarca eleman görebilirsin, görebilirim veya görebiliriz. Haliyle bu kadar gelişime kapalı bir güruh olunca firmalar da cebine bakıyor. Riot mesela, tek bir tane "League of Legends'e yeni şampiyon geliyor!" haberiyle milyonlarca oyuncuyu (?) sarsabilecekken neden marjinal bir oyun geliştirmeye çalışsın ki?

Bu da doğru, sonuçta artık tüketim çılgınlığı olduğu için firmalar da haklı olarak daha az yaratıcılık daha çok talep muhabbetine girdi. Ancak bir şeye katılmıyorum. Önceden LoL'de yeni bir Hero çıkmadan önce bir bulmaca atarlardı ortaya veya bir fotoğraf, yer yerinden oynardı, mesela Jinx için bir gece bir tane ipuculu bir fotoğraflarını atmışlardı, kafayı yemişti yerlisi yabancısı, artık yeni bir Hero'nun çıkışına kimse sevinmiyor çünkü insanlarda o etkiyi bırakmıyor.

Kostümler desen sadece animevari, artık özgün bir kostüm çıkmıyor, tamamen Asya kitlesine, anime sevenlere yönelik (bu arada ben seviyorum, ancak oyunun temasına uygun değil.) Şeyler çıkıyor, LoL'ün o mistik, sihirdar vadisi olsun, runeterra olsun havası kalmadı yani. Yeni kostümlere bile heyecanlanırdık eskiden.

İşte biz buna keriz silkelemek deriz. Riot gelip gezegendeki en saçma sapan şeyi duyursa bile buna kanan kerizler hep çıkar.

Bunun en büyük örneği Riot Forge faciasıydı, bana göre bir facia çünkü göreceli gayet güzel olan oyunlar çıkıyordu bu oluşumun altından. Bir sürü oyun geliştiricisi gayet güzel işler çıkarıyordu, ama baktılar sırf LoL evreninden diye oyunlar deli dehşet rakamlara satılmıyor, e mikro ödemeyle falan da silkeleyemiyorlar, çat diye kapadılar oluşumu. :rofl:

Diablo 4 hakkında düşünceleriniz neler? Diablo'nun eski oyunlarını sevmezdim ama Diablo 4 hoşuma gitti.

Diablo 4 başta harika bir çıkış yakaladı, ama maalesef yine iyi oyun - kötü yönetim mağduru oldu, gelen güncellemeler ve end Game muhabbeti o kadar rezil oldu ki maalesef düştü, ama Diablo serisi hiçbir zaman ölmez, şu an ölü halinin bile 190.000 civarı günlük oyuncusu var.

Uzun lafın kısası Online piyasın da tekeller var CS, Valorant, R6, Fortnite, PUBG gibi gidip yeni oyun çıkartıp gereksiz yatırıma veya masrafa girmek istemiyor firmalar, aslında oyunlar çıkıyor Hyper Scape, Rogue Company the finals gibi ama bu oyunlar başta hyple alıp sonradan oyuncusu ve kitlesi düşen oyunlar üstte saydığım tekeller hep oynanan oyunlar CS'ye bir operasyon gelir yine toplar Valorant'ta Battle Pass gelir sezon sıfırlanır yine oyuncusu yükselir diğerleri keza aynı.

Uzun lafın kısası Online piyasın da tekeller var CS, Valorant, R6, Fortnite, PUBG gibi gidip yeni oyun çıkartıp gereksiz yatırıma veya masrafa girmek istemiyor firmalar, aslında oyunlar çıkıyor Hyper Scape, Rogue Company the finals gibi ama bu oyunlar başta hyple alıp sonradan oyuncusu ve kitlesi düşen oyunlar üstte saydığım tekeller hep oynanan oyunlar CS'ye bir operasyon gelir yine toplar Valorant'ta Battle Pass gelir sezon sıfırlanır yine oyuncusu yükselir diğerleri keza aynı.
Bakalım bu döngü ne zaman bitecek...

Arz/talep, oyuncuların tüketim çılgınlığı da şirketlerin her sene çıkardığı dandik oyunlara talebi arttırıyor.
Mesela BF 2042 ne zaman çıktı da oyunun desteğini sonlandırdıklarını duyurdular hemen?

Bazen ben de taleplerimin karşılığını mpbil oyun piyasada bulamadığım için mobil oyun yapma işine mi girişsem diyorum. 😂

Arz/talep, oyuncuların tüketim çılgınlığı da şirketlerin her sene çıkardığı dandik oyunlara talebi arttırıyor.
Mesela BF 2042 ne zaman çıktı da oyunun desteğini sonlandırdıklarını duyurdular hemen?

Bazen ben de taleplerimin karşılığını mpbil oyun piyasada bulamadığım için mobil oyun yapma işine mi girişsem diyorum. 😂

Mobil piyasa da gacha ile doldu orada bile yenilik yok bak yine efkarlandım. :rofl: