umutttttt

Başarılı
Merhaba,

Bu ay kredi kartımın asgari ödemesi 36.000 TL geldi, bende sadece 20.000 TL var. Genelde Papara üzerinden kartla para yatırıp, ailemden birinin Papara hesabına gönderip sonra tekrar kendime aktararak parayı çekilebilir hale getiriyordum ama Papara buradan %4,10 komisyon alıyor. Bu yöntem borcu ötelemeye yardımcı oluyor ama aynı zamanda borcumu artırıyor.

Deneyimli kredi kartı kullanıcıları aramızda varsa, gerçekçi ve uygulanabilir taktik/çözüm önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Asgari ödemesi 36 bin lira olan bir karta sadece faiz ödüyorsunuz demektir. Kart faizlerini kötümser bir şekilde 5% bile saysak 700 bin liradan fazla ana parada borç var demektir, iyimser bir şekilde olsa dahi 500 bin lira demek. Bu kadar borcu nasıl yaptığınızı en başta merak ediyorum. Bu paranın ani ihtiyaçla olacağını sanmıyorum, kumara falan mı bulaştınız? Nasıl olursa olsun kendinizi çok büyük bir çıkmazın içine atmışsınız.

Eğer bu borç yaptığınız şeyler, değeri olan bir şey mesela bu parayla değeri olan bir şeyler(altın falan aldıysanız veyahut motor gibi bir araç) ise derhal satın ve borcunuzu kapatabildiğiniz kadar kapatın. Kapatamıyorsanız geçmiş olsun şimdiden, başınızı çok ağrıtırlar. Miras varsa dahi konarlar üzerine, çalışıyorsanız maaşınıza konarlar, oturduğunuz eve haciz gelir borcun tahsil edilmesi için.

Başka kart açıp takla attırarak bu borcu yok edemezsiniz, daha da büyür. Her türlü sizi çok zor bir süreç bekliyor. Bir şekilde daha fazla çalışıp daha fazla para kazanmanız lazım ki borcu kapatabilesiniz. Asgarisini yatırmak sadece faizi kapatmaktır, asıl borç olduğu gibi kalır. Borcu kapatamıyorsanız ikametgahınızı falan başka yere aldırın da bari ailenizin evindeki eşyalara falan göz dikilmesin. Uzun süre borcunuzu ödemezseniz belki daha düşük bir fiyattan anlaşarak borcunuzu kapatabilirsiniz ancak kapatsanız dahi sicilinizde bu bulunacak. Büyük ihtimal daha büyük fırsatlar için veya en basitinden acil durumlar için borçlanmanız mümkün olmayacaktır.

Son düzenleme:
Tek kart kullanıyorsan ortalama borcun 90.000 TL sanırım. Arkan sağlam ise, yani düzenli gelirin var ise takla attırmadan kendine yapacağın en büyük iyilik ödedikçe limitini düşürmek olacak. Şu an aylık 4 Bin TL faiz veriyorsun bankaya. Aynı senin yaptığını 3-4 kredi kartından çevirerek 3 yıl önce yapıyordum ama ne faiz bu kadar yüksekti ne de ortam. Şimdi ödedikçe limit düşürmeye çalışıyorum.

Tek kart kullanıyorsan ortalama borcun 90.000 TL sanırım. Arkan sağlam ise, yani düzenli gelirin var ise takla attırmadan kendine yapacağın en büyük iyilik ödedikçe limitini düşürmek olacak. Şu an aylık 4 Bin TL faiz veriyorsun bankaya. Aynı senin yaptığını 3-4 kredi kartından çevirerek 3 yıl önce yapıyordum ama ne faiz bu kadar yüksekti ne de ortam. Şimdi ödedikçe limit düşürmeye çalışıyorum.
Aylık faiz kartlarda yaklaşık 5% civarında oluyor. 36 bin lira sırf asgarisi yani faizi varsa ana paranın kendisi 700 bin lira falan etmesi lazım değil mi?

Tek kart ise asgari ödeme 50 bin tl ve üzeri %40'tır. 90 Bin TL'ye 36 öder. 700 çok uçuk bir sayı. 50 Bin TL'nin ortalama faizi 2 Bin TL olarak yansır. Bu genelde nakit avans ve alışveriş faizi karışık olan kartlar için geçerli.
Aylık faiz kartlarda yaklaşık 5% civarında oluyor. 36 bin lira sırf asgarisi yani faizi varsa ana paranın kendisi 700 bin lira falan etmesi lazım değil mi?

Asgari ödemesi 36 bin lira olan bir karta sadece faiz ödüyorsunuz demektir. Kart faizlerini kötümser bir şekilde 5% bile saysak 700 bin liradan fazla ana parada borç var demektir, iyimser bir şekilde olsa dahi 500 bin lira demek. Bu kadar borcu nasıl yaptığınızı en başta merak ediyorum. Bu paranın ani ihtiyaçla olacağını sanmıyorum, kumara falan mı bulaştınız? Nasıl olursa olsun kendinizi çok büyük bir çıkmazın içine atmışsınız.

Asgari ödeme tutarı 50.000 TL üzeri limitli kartlarda %40, 50.000 TL ve altı limitli kartlarda ise %20 olarak uygulanır.
O sebeple kullanıcının kredi kartı limiti 90.000 TL olmaktadır.

Merhaba,

Bu ay kredi kartımın asgari ödemesi 36.000 TL geldi, bende sadece 20.000 TL var. Genelde Papara üzerinden kartla para yatırıp, ailemden birinin Papara hesabına gönderip sonra tekrar kendime aktararak parayı çekilebilir hale getiriyordum ama Papara buradan %4, 10 komisyon alıyor. Bu yöntem borcu ötelemeye yardımcı oluyor ama aynı zamanda borcumu artırıyor.

Deneyimli kredi kartı kullanıcıları aramızda varsa, gerçekçi ve uygulanabilir taktik/çözüm önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

Yapabileceğiniz en mantıklı hareket aile bireylerinizden borç alıp borcunuzu kapatmaktır veyahut faizsiz kredi çekebiliyorsanız o şekilde almaktır. Ancak her ay asgari tutar veya altı ödüyorsanız tahminimce puanınız düşüktür. O sebeple kredi çekemezsiniz.
Ailenizden destek alınız.

Aylık faiz kredi kartlarda genelde %5'dir ancak bir de Alışveriş Faizi altında faiz almaktadırlar o da genelde %5 olur. Total'de %10 faiz ödenmiş oluyor. Tabii bu bankadan bankaya göre değişebilmektedir.