Evet, üstte de dediğim gibi ben böyle kabul ediyorum. Daha önce ilişkilerim olmuştu bu arada.Kendinden çok değer verdiğin birisini bulup o taraftan da ayni duygulara maruz kalırsan butun olay bitmiştir. Aşk vardır ya da yoktur diye düşünenler bunalım içinde ölüp giderler. İşin bilimsel yönü bir yana, felsefik olarak bunları düşünmenin sahsen pek mantığı olmadığını düşünüyorum. Senle bir başkası arasında olan özel ilişkinin düşüncesini kimseye anlatamazsin. O senle onun arasındadır, özneldir. Sence yoktur, bizce vardır. Bizce yoktur, onlarca vardır. Toplumu incelemek gibi bir şey değildir bu. Dolayısıyla bunlar tatlı konuşmalardir, kafa yormalardir. Verilen örnekler kişiseldir. Kimisi hisseder kimisi meh der. Saygı duyar gecerim.
Ask senin için olmayabilir ama benim için vardır. Kişisel yargılar ve kişisel varsayimlar, kişisel olarak kanitlardir. Öznel şeyler sende kalır.
Detaylar
Kim cevapladı?DarthGorsoy
Bilgin
Evet, üstte de dediğim gibi ben böyle kabul ediyorum. Daha önce ilişkilerim olmuştu bu arada.
Zaten insanlar birbirine ask vardır, aşk yoktur diye diretirse önümüze şöyle saçma bir sonuç çıkar: o zaman herkes aynı ilişkiyi yaşamalı? Yani aşk vardır diyen kişi kendi deneyimlerine, ilişkisine göre yorum yapıyor ama diğer tarafta yok diyen de kendi deneyim ve iliskilerine göre yorum yapıyor. Bunları herkes aynı kabul etseydi herkesin o ilişki ve denyimleri yaşıyor olmaları gerekirdi. O yüzden bence vardır ama ben kimseye bunu diretemem.
Aşk vardır diyenler arasında herkes aynı duyguyu yaşamıyor ama sen başka bir duygu duyarken ben başka bir duygu duyuyor olabilirim, kabul edenlerin arasında da farklı hissedenler olabiliyor. Bana kalırsa tamamen biyolojik bir şey ve inanç işi, tam bir tanımı yok bana göre.Zaten insanlar birbirine ask vardır, aşk yoktur diye diretirse önümüze şöyle saçma bir sonuç çıkar: o zaman herkes aynı ilişkiyi yaşamalı? Yani aşk vardır diyen kişi kendi deneyimlerine, ilişkisine göre yorum yapıyor ama diğer tarafta yok diyen de kendi deneyim ve iliskilerine göre yorum yapıyor. Bunları herkes aynı kabul etseydi herkesin o ilişki ve denyimleri yaşıyor olmaları gerekirdi. O yüzden bence vardır ama ben kimseye bunu diretemem.
DarthGorsoy
Bilgin
Aşk vardır diyenler arasında herkes aynı duyguyu yaşamıyor ama sen başka bir duygu duyarken ben başka bir duygu duyuyor olabilirim, kabul edenlerin arasında da farklı hissedenler olabiliyor. Bana kalırsa tamamen biyolojik bir şey ve inanç işi, tam bir tanımı yok bana göre.
Tek eşli iliskiler zaten kişisel, özel şeylerdir. Aşk tamamen kanıtlanmış bir sey olsaydı bile reddedilebilirdi. Her insan tamamen farklı bir akla ve düşünce şekline sahip. Bunları düşünmeyi 13 yaşımda bıraktım cunku o günden beri aşık olduğuma eminim. Acaba geçer mi diye düşündüğüm oldu ama 7 senedir geçmek yerine içimde siddetleniyorsa bu benim için aşka inanmaya bir sebeptir. Inanmayanlari yargılayamam. Hayat herkese eşit değil. Her açıdan herkesi dinlemeyi severim ama dediğim gibi ilişkilerde anlatılan şeyler kişisel olarak karşı tarafa ağız yoluyla aktarilsa da çoğu ilişki unsurundan farklı kişilerin bir şeyler çıkarması zordur. Aile psikoloğu falan yapabilir bunu ancak.
Bu çok doğru, TR'de birazcık ortalama üstü bir kadının bile peşinde tonla herif var. Keşke Rusya veya Baltık ülkelerinde doğsaydık.Türkiye çok rekabetçi bir ortam, her şey göz açıp kapayıncaya kadar değişebilir. Yılların inşası bir anda dağılabilir.
Yalakalık çok fazla var internette simp diyorlar bunlara.Bu çok doğru, TR'de birazcık ortalama üstü bir kadının bile peşinde tonla herif var. Keşke Rusya veya Baltık ülkelerinde doğsaydık.