Freaktofen

Başarılı
Aşk dışarıdan kompleks gibi gözükse de aslında sadece üreme ve cinsel birliktelik için olan bir şey. Bence anlamsız kılıyor bu olay. Hiçbirimizin kendi özgür hür iradesiyle seçtiği bir şey değil bu. Kadınları çekici bulmam benim tercihim değil. Tüm her şey aslında beynimin bana inandırdığı küçük yalanlar. Tek amaç üremek ve çocuk doğurmak. Bu tarz nihilist düşünceler insanı bitiriyor.

Ama işin içine tanrı girince bu da değişiyor. "tanrı aslında bu tüm duyguları basit birkaç basit hormona yükledi. Temeli bu ama insanı öyle bir yarattıki hormonlarını daha fazlası yaptı, yani daha kompleks aslında." tarzı bir düşünceye evriliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Tamamen insanın bakış açısına bağlı bir durum bu kadınları çekici bulman senin elinde olan bir şey değil ama kimi seveceğin kiminle bir ömür geçireceğini seçmen tamamen senin elinde benim için de önemli iki şey var sevgi ve sadakat bunlar aşılmadıkça asla anlamsız değil bana göre karşılıklı bir ilişkide insanın sevdiği kişi ile bir ömür boyu birlikte olmasından daha güzel bir şey yok bana göre.

Doğru perspektiften baktığınızda hayatın tamamı saçmalıktan ve anlamsızlıktan ibaret olduğu için çok da takmamak lazım. Aşk iyidir, anlamsız da değil. Doğru kurulan aşk ve arkadaşlık, hayatı cennete çevirir.

Aşk farklı senin anlattığın farklı. Rastgele biriyle de üreme yapabilirsin. Ve sen her kadını çekici mi buluyorsun? Çekici bulmak beğenmek farklı, sevmek ve hisler farklı.

Atalarımız bir kadın uğruna dünyayı katlediyordu be, aşk kısacası bakışı zamana göre değişiyor maalesef. Bu da insanın zamanla değişen öncellikleri veya modern toplum dediğimizin sonucudur. Yani, aşk dediğimiz seni ne çağrıştırıyorsan o dur kısacası. Anlamsız ise anlamsızdır, anlamlı ise anlamlıdır.