Evet, gayet uygun, fakat askerde listede bulunan bazı ürünleri vereceklerini bil: Kirli ve temiz çamaşır sepeti ve file, boya (not: kendi getirdiğin boya uyumsuz olabilir, örneğin burada siyah renk, ama askerde sana haki renginde bot verebilirler, önemi pek yok, zaten verecekler botuna uygun boya, istersen fazlalığı usta birliğinde devrene verirsin), 1 ya da 2 tane askılık, tıraş çantası, listede ki gibi haki renk 3-4 tane çorap ve iç çamaşırı verecekler, bunları direkt hemen verecekler üniformanla birlikte, ilerleyen zamanlarda diş macunu, diş fırçası, 2 adet 3 bıçaklı jilet (belki verdikleri farklı olabilir), kalıp sabun, şampuan, tıraş köpüğü, bunları da ilk günden değil sonraki zamanlarda verecekler, kısacası yine seti alabilirsin, askerlik için uygun, her şeyi ilk günden vermeyeceklerini hesaba katarsak işe yarayacak, sonradan verecejleri istikakları aldıktan sonra fazlalıkları valizine koyarsın dolabında durmasın, en kõtü sivil hayatta kullanırsın, öyle düşün.
Anladım buradaki sette bulunan anahtarlarda aynıdır muhtemelen ama en azından sadece satın almış kişilerle denk gelirse gelir belki.
Bu arada tekrar sorduğun soruları gözden geçirdim, 400-500TL'den falza nakit getirme, iki an için gerekecek, askerliğe ilk girdiğinde askerlik sigortası için 2024'te 120TL para almışlardı o an pos cihazlarımı bozuktu neydi sadece nakit istemişlerdi, bende nakit olmadığı için bir arkadaştan rica etmiştim, ikinci olarak acemiden doğuda ki usta birliğine giderken havaş için 2024'te 200 tl nakit çekmemizi istediler, o da belki pos cihazları çalışmaz diye, gerek kalmadı zaten, bunların dışında askerliğin hiçbir yerinde nakit para geçmez, kimsede nakit parayla alışverişi kabul etmez, sadece kart, lazım olursa zaten askeriyenin içinde ATM'ler var, oradan para çeker yatırırsın.
Tamamdır. Zaten ATM bulunuyorsa fazlasını yatırırım.
Sevk tarihi değişir, bende temmuz ayında yaptım bana mart ayında çıktı, ama ben muayene yaptırdığım zaman daha 19 yaşındaydım, direkt 20 yaşıma gireceğim yıldan önce gidemezdim zaten, buna bakarsak max 3 celp sonra gidersin, ekim-aralık gibi yani.
Anladım tekrar bakarım ama 2 Temmuz tarihine kadar sevk başvurusunda bulunmam gerekiyormuş. Arkadaşım bulunduktan sonra bir kaç gün kadar sonrasına teslim tarihini vermiş.
Powerbank getirebilirsin, tavsiye ederim, lazım olur, lazım olmazsa faydası çok olur.
Bazı yerlerde yasak olduğu söylenmiş ama Van için sorun yok o zaman.

Aklıma gelmişken şunlarıda verecekler: banyo ve el havlusu verecekler, yatma içinde değilde silah atış sesini bastırmak ve kulağı korumak için kulakl tıkacı verecekler, düdük verecekler (herkese vermeleri ne alaka hala anlamadığım bir ürün), kışlık ve yazlık eşofman takımı verecekler, bunları ilk günden verecekler.
Toplam kaç adet atış yaptırmışlardı?

Aynı yerde kalma hakkında bir fikrim yok, tek artısı şahsi telefonun yanında olur o kadar, bir de çarşıya çıkarsın muhtemelen, onun dışında hep nöbet tutuyorlar, çoğu halinden memnundu ama, rahattılar, akıllı telefonları direkt yanlarında olunca keyifleri yerinde oluyor, benim usta birlik çok rahat geçtiği için hem de telefonum yanımda olduğubiçin ben yine rahattım görevimden dolayı, ben yazıcı olarak yaptım, bu yüzdrn iyi mi olur kötü mü olur bilmiyorum, bu işler şans işi, rahat sanarsın çok sıkıntı yaşarsın, kötü sanarsın çok rahat olabilirsin, hatta ikinci altı aya kalanlar bile oluyordu rahatlıktan, paralı olarak bir altı ay bile yapan vardı, ilk başta kötü sanıp.
Anladım. Ortamı gözledikten sonra telefonu kargo şubesine mi getirtiyorlar genelde? Ve çarşı izni yok demiştiniz, acemiden sonra usta da Van'da olursa o şekilde mi rahatlık sağlıyorlar çarşı izni konusunda.

Askeriyeden çoğu şeyi veriyorlar, sırt çantası ile gitmen yeterli olur.
Acemiden sonra çift valiz taşımak işkence oluyor.

Yedek fanila, yedek kilot işine yarar, kış ayında soğuk bir yere gideceksen atlet, eldiven, boyunluk ve birkaç içlik de lazım olacak, termal çoraplar da soğuk havada iyi oluyor.
Hijyenik şeyleri konuşursak bot tabanı, tıraş bıçağı, tırnak makası, pudra, roll-on deodrant, saç-vucut şampuanı, nemlendirici krem iyi olur, denk gelirsen 1-2 tüp köpük de götür.

Genelde terlikleri, suları, bot boyalarını çalıyorlar, nereden biliyorsun diye sorma. 🤣

Askeriyede nakiti sadece mehmetçik sigortası yaptırırken kullanacaksın, 2025 yılında 200TL idi.
Bir şeye ihtiyacın olursa çarşı izninde alırsın veya üst devrenden rica edersin.
Çarşı iznin olursa sivil kıyafetin ve ayakkabın da olsun,

Acemide pantalon, kemer, parka, valiz, fanila, uzun kollu gecelik, kilot, spor takımı, gri fanila, temiz-kirli torbası, yeşil-siyah çorap, bot, spor ayakkabısı, bot boyası, terlik verecekler.
Sonraki günlerde de diş macunu, şampuan, jilet, permatik, tıraş köpüğü vercekler.
Soğuk bir yere gidersen 1 takım içlik, bere, eldiven veriyorlar.

Kışla içerisindeki ATM'leri kullanmanı önermem, kartın yutulursa ortada kalırsın.
Usta birliğinde harçlığını yatırmak için ziraat banka hesabı açıcaksın, gideceğin yere göre alacağın harçlık miktarı değişiyor, aynı hesaba yol parası falan da yatıyor.

Rütbelere dikkat et, dikkat etmezsen öğretirler. 🤣

Son düzenleme:
Toplam kaç adet atış yaptırmışlardı?
Acemide 3 el atış yaparsınn, usta birliğinde de duruma göre hiç atış olmayada bilir oladabilir, şans işi.
Bazı yerlerde yasak olduğu söylenmiş ama Van için sorun yok o zaman.
Ben direkt usta birliğinde kantinden almıştım, orada bile satıyorlar.
Anladım. Ortamı gözledikten sonra telefonu kargo şubesine mi getirtiyorlar genelde? Ve çarşı izni yok demiştiniz, acemiden sonra usta da Van'da olursa o şekilde mi rahatlık sağlıyorlar çarşı izni konusunda.
Telefonu yanında getirebilirsin, askerliğe teslim olurken emanete bırakılır, bir faaliyet olduğunde örneğin acemiden ustaya geçerken direkt sana verirler, sevk sırasında normal şekilde telefonunu kullanabilirsin, zaten havalimanında olacaksın, sonra tekrar usta birliğine teslim edilir, şeytana uyup telefonunu teslim etmezsen ve ortaya çıkarsa sıkıntı yaşarsın, ilk önce güzel bir dille herkese "telefonunu teslim etmeyen var mı?" diye sorarlar, artık cevap gelmezse orada görevli erler telefon verip vermeksizin herkesin çantasını, bavulunu, valizini altını üstüne getirip arama yaparlar, güzelce düzenli hazırladığın çantanın içinden her taneyi tek tek yerde bulabilirsin, komple döküyorlar, orada çok patlayan oldu, x-ray makinesinden bile geçirmiyorlar direkt çantanda ne var ne yok kontrol edilecek, sadece telefon değil farklı yasaklı madde bulunuyor mu diye, bu da burada not olsun, sistemi bil diye söylüyorum, ustaya giderken çantanı hazırlamak için iki saat uğraşma yani, komple indiriyorlar usta birliğinde.

Asıl soruna gelirsem yanında telefonunu getirmeyebilirsin, hatta ben öyle yaptım, daha iyi olur, zarar falan görmesin diye, kafa birde orada olurdu, sonradan ailenden bulunduğun konuma kargolatabilirsin, PTT bakıyor bu işlere, farklı kargo firması olmuyor diye biliyorum askeri yerlerde, telefonun en son nizamiyeye teslim edilir, oradan komutanınla birlikte alırsın, tabi komutanın telefonunu kullanman için verir mi vermez mi o ayrı konu, senin durumuna göre artık, güven kazan, yakalatmayacağına söz ver.

Yemin töreninde gizlice telefon sokmaya girmiyorum bile.

Son düzenleme: