23832

Becerikli
Merhaba, aslında bu konudan çok bir sitem. Bu askerliği hayatta neden ve niçin zorunlu kıldılar ki? İnsanların çoğu gitmek bile istemiyor. Olası bir savaş durumu argümanı ise saçma geliyor. Onun yerine belirli yerlerde sadece silah eğitimi verseler daha iyi asker olmak isteyen zaten gönüllü gider yani. Şu bahsettiğim argümana ise maalesef mantıklı bir cevap veremiyorum. Ayrıca askerlik kutsal falan da değil. Sadece modern bir put. O kadar. Gerçi isyan ederek bir şey değişmiyor ama en azından içimizi dökmüş ve rahatlamış oluyoruz.

Merhaba, aslında bu konudan çok bir sitem. Bu askerliği hayatta neden ve niçin zorunlu kıldılar ki? İnsanların çoğu gitmek bile istemiyor. Olası bir savaş durumu argümanı ise saçma geliyor. Onun yerine belirli yerlerde sadece silah eğitimi verseler daha iyi asker olmak isteyen zaten gönüllü gider yani. Şu bahsettiğim argümana ise maalesef mantıklı bir cevap veremiyorum. Ayrıca askerlik kutsal falan da değil. Sadece modern bir put. O kadar. Gerçi isyan ederek bir şey değişmiyor ama en azından içimizi dökmüş ve rahatlamış oluyoruz.
Askerliğin zorunlu olmasını temel amacı bir savas durumunda savaşa bilecek 18-45 yaş arası nüfusu bulmaktır. Ancak günümüzde askerlik patates soymak ve tuvalet temizlemek olarak tutuluyor. En çok buna üzülüyorum. Keşke devlet şunu düzeltip askeri stratejiyi öğretse. Silah kurmak, silahı temizlemek yaralı askere ilk müdahale sivillere veya düşman esirlerine davranış vs. Tam bir askeri eğitim yapılsa bırakın 6 ay'ı 12 ay bile giderim hiç pişman olmadan. Ama kalite yok 50 tane erkeğin bir koğuşa tıkılıp ani biriktirmesinden ibaret. Ha bide patates soymak ve tuvaleti temizlemek.

Askerliğin zorunlu olmasını temel amacı bir savas durumunda savaşa bilecek 18-45 yaş arası nüfusu bulmaktır. Ancak günümüzde askerlik patates soymak ve tuvalet temizlemek olarak tutuluyor. En çok buna üzülüyorum. Keşke devlet şunu düzeltip askeri stratejiyi öğretse. Silah kurmak, silahı temizlemek yaralı askere ilk müdahale sivillere veya düşman esirlerine davranış vs. tam bir askeri eğitim yapılsa bırakın 6 Ay'ı 12 ay bile giderim hiç pişman olmadan. Ama kalite yok 50 tane erkeğin bir koğuşa tıkılıp ani biriktirmesinden ibaret. Ha bir de patates soymak ve tuvaleti temizlemek.

Aslında amacı fena da değil ama dediğim gibi sadece silah eğitimi verseler daha iyidir. Düzenlenmesi lazım askerlik sisteminin.