15 yıl önce bir yakınım da acemi birliğini Manisa, usta birliğini KKTC'de yapmıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen hocam, ben de o yüzden demiştim. :LOL:

Maşallah epey yapmışsınız hocam. Şansınız yaver gitmiş gibi gözüküyor. :thumbsup:

İlginç hocam, neden götürmemiştiniz acaba?

Her şey karşılanıyordu devlet tarafından çünkü. Sadece banka kartı ve kamerasız cep telefonum vardı. Usta birliğine geçtikten ilk 3 ay sonra Android cep telefonunu getirtmiştim.

Forumda askerlik yapmış kaç kişi var acaba 😂

2025 Aralık'ta gidip Ocak ayında geri döndüm. Acemi birliği için konuşabilirim.

• Düzenli ilaç kullanıyorsanız kesinlikle raporunu alın, yoksa girişte çöpe atarlar.
  • Alkol alıyorsanız (yoğun bir şekilde değil), psikolojik ilaç kullanıyorsanız ve Rehberliğe (RDM'ye ihtiyacınız yoksa) hiçbir şekilde girişteki RDM anketinde bunları belirtmeyin. RDM koğuşta ve oradaki birliğinizde çok dalga konusu olabiliyor. Bazı insanlar çok ön yargılı ve eğitimsizler.
  • Herkes çaresiz, arkadaşsız ve yalnız olduğu için çok iyi arkadaşlıklar kurulabiliyor. Birbirinize yardım ediyorsunuz ve özellikle badinize çok değer verin. 😂
  • İnsanlara hiçbir şekilde üstten bakmayın. Onların da size bakmasına izin vermeyin. Çok takıntılı olmaya gerek yok ancak her yerde olduğu gibi sıkıntılı tipler var.
  • Girişte Turkcellciler para koparmak için hat aldırmaya çalışacaklar. Stres olup sakın almayın, vermeyin para. Sivil hattınızı kullanın. 1 hafta sonra "bugün arama var mış, sivil hatları saklayın" söylentileri çıkıp durur zaten.

Fazla nakit para bulundurma; nakit paraya sadece Mehmetçik sigortanı yaparken ihtiyacın olacak. 2025 yılında 200 TL gibi bir ödemesi vardı, askeriyede kantinde falan sadece kart geçiyor.
Düzgün tıraş jileti ve düzgün bot tabanı çok işine yarar askerliğin boyunca.
Askercell almana gerek yok.
Mümkünse ucuz bir Casio saat bulundur.
Yedek iç çamaşırı, yedek fanila, yedek çorap ve pudra işine yarar ama bunlardan çok alma; askerde hırsız çok, yer değiştirir. :)

Pudra, pudra, pudra ve pudra. Kesinlikle almalısın. Ayrıyeten kesinlikle bir şekilde içeriye antibiyotik ve ağrı kesici ateş düşürücü sokmaya çalış. İlk ay herkes kesin hasta oluyor. Normalde içeri ilaç sokmak yasak ama ayakkabının içine falan bir yere sok, sıkıştır.

Öncelikle hepinize teker teker teşekkür ediyorum bilgiler için. Peki ön lisans bilgisayar teknolojisi ve programlama mezunuyum bunun bana bir artısı olur mu?

Pudra, pudra, pudra ve pudra. Kesinlikle almalısın. Ayrıyeten kesinlikle bir şekilde içeriye antibiyotik ve ağrı kesici ateş düşürücü sokmaya çalış. İlk ay herkes kesin hasta oluyor. Normalde içeri ilaç sokmak yasak ama ayakkabının içine falan bir yere sok, sıkıştır.
Pudrayı sokuyorlar mı ilk girişte peki?

Mutlaka ayak tabanı için silikon taban al. Ben almamıştım, basit taban aldım; keçe gibi olan zaten 1 haftada eridi. O botlar var ya, ayağı bir nasır yaptı sorma. Acıdan kıvranıyordum, yemin töreninde aile getirdi silikon taban, öyle bir rahat ki off, askerliğimin sonuna kadar taktım, kaymak gibi oldu. Tek sorun biraz koku yapıyor, onun için pudra filan koyuyordum. Ek olarak Casio saat alabilirsin, basit modeli var, standart dijital.

Son olarak ne en önde ne en arkada ol. Her zaman ortalarda olmak en iyisi askerde. Hayırlı olsun diyelim.

Ayak tabanı da acemi de sokuyorlar mı ona göre girişte çöpe atılma riskii var mı?

Öncelikle hepinize teker teker teşekkür ediyorum bilgiler için. Peki ön lisans bilgisayar teknolojisi ve programlama mezunuyum bunun bana bir artısı olur mu?

Pudrayı sokuyorlar mı ilk girişte peki?

Ayak tabanı da acemi de sokuyorlar mı ona göre girişte çöpe atılma riskii var mı?

Tabanı sokuyorlar hocam sıkıntı olmuyor. Pudra zaten orada kantin de bile satılıyordu. İlaç sokmuyorlar yani çok iyi saklayabilirsen sakla ama bulurlarsa alırlar. Her yerin askerliği farklı olduğu gibi her komutan da değişik kimi sallamıyor rahat kimi her yerini arıyor. Nöbete kuleye giderken botlara kadar çıkartıyordu kimisi sigara filan götürmeyelim diye.

Konuyu hortlatıyorum ama alınır mı?

Tek tek almak daha mı mantıklı puanı da yüksek. Not bedelli gitmiyorum.

Meydanda askeri malzeme satan bir yer var daha ucuza halledersin ayrıca zaten sana bunlar temin edilecek ama bir süreliğine idare edecek kadar verilir. Doğu kışlası 3/3 bölüğündeydim 250 kişiydik sadece 10 kişi ülke içinde kaldı. Buna göre git.

Meydanda askeri malzeme satan bir yer var daha ucuza halledersin ayrıca zaten sana bunlar temin edilecek ama bir süreliğine idare edecek kadar verilir. Doğu kışlası 3/3 bölüğündeydim 250 kişiydik sadece 10 kişi ülke içinde kaldı. Buna göre git.

Nasıl yani son cümlenizi anlayamadım ülke içinde kaldı derken KKTC'den mi bahsediyorsunuz?