NABERMÜDÜR

Uzman
Açık öğretimde eğitim alıyordum ve askerliği 2 yıl ertelettim. Şimdi ise tecilimin bitmesine 3 ay kaldı. O dönem nedenini tam hatırlamıyorum ama işlemleri yakın olan yerine uzak bir askerlik şubesinde yapmıştım.

Şimdi merak ettiğim konu şu: Yakın olan askerlik şubesine gitsem, muayeneye yönlendirseler olur mu? Yoksa önce e-Devlet üzerinden sorgulama mı yapmam gerekiyor? Ayrıca askerlikten muafiyet için geçerli bir durumdan bahsedeceğim.

1759139975183.webp

e-Devlet üzerinden yoklama başvurusu yapıyorsun sana korkularını varsa hastalığını vs soruyor sende tamamlıyorsun. Daha sonra sağlık ocağına gidip kontrole giriyorsun daha sonra tekrar e-Devlet'e girip geri kalan şeyleri tamamlıyorsun yedek astsubaylık ve yedesk subaylık istiyorsan vs seçmek için.

Muafiyet gibi detay mevcutsa şubeden yap derim. Tecilin bitmeden e-Devlet üzerinden işlem yapamazsın muhtemelen. İşleme açık olması için tecilinin bitmesi/bozulmuş olması gerekiyordu benim gittiğim dönemde (muhtemelen hala öyledir) en makulu 1. ağızdan direkt şubeyle görüşme sağlaman olacaktır.

Askerlik şubeniz ile görüşün. Tecil bozup askere gitmek için adımlar basit. Sağlık ocağından rapor alıyorsun ama muafiyet için onların yönlendirmesini dikkate alman en doğrusu olur.

Askerlik şubesine gidersen orada yönlendirmeleri yapıyorlar, sağlık ocağından asker olur diye bir belge alıyorsun. Eğer gözlük, kronik rahatsızlık veya psikolojik bir rahatsızlığın varsa hastaneye sevk ediyor. Sonrasında hastanede gerekli muayeneleri oluyorsun. Şimdi tecil bozsan bile en erken Şubat 2026 celbinde gidebilirsin.

Muayene derken askere mi gitmek istiyorsun? Eger oyleyse muayene falan yok saglik ocaginda doktor asker olur raporu cikariyor 10 saniye icinde.
Gitmek yerine muaf olmak istiyorum zayıflık sorunları + diğer psikolojik problemlerim var bunu illa askerlik şubesine gidip mi danışmam lazım yoksa her şey e devletten halledilir mi?

Askerlik şubesine gidersen orada yönlendirmeleri yapıyorlar, sağlık ocağından asker olur diye bir belge alıyorsun. Eğer gözlük, kronik rahatsızlık veya psikolojik bir rahatsızlığın varsa hastaneye sevk ediyor. Sonrasında hastanede gerekli muayeneleri oluyorsun. Şimdi tecil bozsan bile en erken Şubat 2026 celbinde gidebilirsin.
Gitmek yerine muaf olmak istiyorum zayıflık sorunları + diğer psikolojik problemlerim var bunu illa askerlik şubesine gidip mi danışmam lazım yoksa her şey e devletten halledilir mi? Yani devlet hastanesi yönlendirmesini e devlet yapar mı yapmıyorsa galiba fiziksel olarak gitmek lazım dimi? biraz uzak olduğu için çekiniyorum ters yerde ama muaf olacaksam mecbur şubeye gitmek zorundayım.

Muafiyet gibi detay mevcutsa şubeden yap derim. Tecilin bitmeden e-Devlet üzerinden işlem yapamazsın muhtemelen. İşleme açık olması için tecilinin bitmesi/bozulmuş olması gerekiyordu benim gittiğim dönemde (muhtemelen hala öyledir) en makulu 1. ağızdan direkt şubeyle görüşme sağlaman olacaktır.
Tecil bitmesine 3 ay kaldı, muafiyet için şimdi mi şubeye gideyim yoksa tecil bittikten sonra gitmek daha mı sağlıklı olur?

@tugrul, @Batın, @dex,

e-Devlet üzerinden yoklama başvurusu yapıyorsun sana korkularını varsa hastalığını vs soruyor sende tamamlıyorsun. Daha sonra sağlık ocağına gidip kontrole giriyorsun daha sonra tekrar e-Devlet'e girip geri kalan şeyleri tamamlıyorsun yedek astsubaylık ve yedesk subaylık istiyorsan vs seçmek için.

E devlet web sitesi üzerinden muaf olmak mümkün mü?

Gitmek yerine muaf olmak istiyorum zayıflık sorunları + diğer psikolojik problemlerim var bunu illa askerlik şubesine gidip mi danışmam lazım yoksa her şey e-Devlet'ten halledilir mi?

Gitmek yerine muaf olmak istiyorum zayıflık sorunları + diğer psikolojik problemlerim var bunu illa askerlik şubesine gidip mi danışmam lazım yoksa her şey e-Devlet'ten halledilir mi? Yani devlet hastanesi yönlendirmesini e-Devlet yapar mı yapmıyorsa galiba fiziksel olarak gitmek lazım değil mi? Biraz uzak olduğu için çekiniyorum ters yerde ama muaf olacaksam mecbur şubeye gitmek zorundayım.

Tecil bitmesine 3 ay kaldı, muafiyet için şimdi mi şubeye gideyim yoksa tecil bittikten sonra gitmek daha mı sağlıklı olur?

@tugrul, @Batın, @dex,

e-Devlet web sitesi üzerinden muaf olmak mümkün mü?

Psikolojin yuzunden gidemezsen buyuk sıkıntı bu arada. Ayrica raporun olmasi şart hastaligin varsa. Rapor almadan gidersen 14 gun egitim boyunca sen ciddi sorunlar yasayabilirsin, hastanede doktorlar senim curuk raporu almak icin gittigini dusunup ciddiye almazlar askerdeyken ve dert dinleyen bir komutanin yoksa buyuk sorun yasarsin. Zayiflik engel degil şişko olursan engel askerlik icin. Bence bu islemleri yapmadan once gidip rahatsizligin varsa rapor al. Askere gidince raporunu gorurlerse geri gonderirler hava degisimi altinda veya tedavi olman icin hastaneye sevk ederler.

Psikolojin yuzunden gidemezsen buyuk sıkıntı bu arada. Ayrica raporun olmasi şart hastaligin varsa. Rapor almadan gidersen 14 gun egitim boyunca sen ciddi sorunlar yasayabilirsin, hastanede doktorlar senim curuk raporu almak icin gittigini dusunup ciddiye almazlar askerdeyken ve dert dinleyen bir komutanin yoksa buyuk sorun yasarsin. Zayiflik engel degil şişko olursan engel askerlik icin. Bence bu islemleri yapmadan once gidip rahatsizligin varsa rapor al. Askere gidince raporunu gorurlerse geri gonderirler hava degisimi altinda veya tedavi olman icin hastaneye sevk ederler.
Amaç muaf olmak askere gitmek değil zaten, doktorun kişisel analizi ve keyfine kalmış tamamen ben şansımı deneyeceğim de, böyle bir beyandan bahsedersem hastaneye randevu çıkıyor dimi o kesin?

Yani demek istediğim şubeye gitmeden hastaneden anksiyete raporu yada psikolojiyle ilgili bir rapor mu almalıyım yoksa şubeye gittikten sonra hastaneye yönlendiriyor ya bunlar o zaman mı rapor çıkartmalıyım?

Amaç muaf olmak askere gitmek değil zaten, doktorun kişisel analizi ve keyfine kalmış tamamen ben şansımı deneyeceğim de, böyle bir beyandan bahsedersem hastaneye randevu çıkıyor değil mi o kesin?

Yani demek istediğim şubeye gitmeden hastaneden anksiyete raporu ya da psikolojiyle ilgili bir rapor mu almalıyım yoksa şubeye gittikten sonra hastaneye yönlendiriyor ya bunlar o zaman mı rapor çıkartmalıyım?

Anksiyetenin askerlige engel olup olmadigini bilmiyorum fakat nöbet tutturmazlar en fazla yani askerligini yine yaparsin. Bilmiyorum, bence bir şubeye gidip konuş.