Behzatinho

Yetkin
Yer
Donauinsel
Merhaba arkadaşlar. Evime 100 km uzaklıkta bulunan başka bir şehirde tezli yüksek lisans programına kabul edildim. Bu programa başvurmamdaki asıl amacım, önümüzdeki yaz sona erecek askerlik tecilimi uzatmaktı.

Şu anda KPSS’ye hazırlanmaya başladım. Haftada iki gün bu mesafeyi gidip gelmek hem maddi hem de manevi açıdan beni zorluyor. Akademik olarak önüme büyük fırsatlar çıkar mı emin değilim, şimdilik zor görünüyor. Öte yandan yüksek lisansı dondurma hakkım olduğunu öğrendim, ancak bunun için geçerli bir gerekçe sunmam gerektiğini gördüm.

Bu süreçte nasıl bir yol izlemeliyim? Sizce dondurma hakkımı kullanmam mı daha mantıklı olur, yoksa devam etmem mi doğru olur? Önerilerinizi merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doktora yapan birisi olarak akademi düşünmeyen birisinin hele hele yüksek lisans kayıt amacı askerliğini tescil ettirmek olan birisinin(küçümsemiyorum lütfen yanlış anlamayın) YL'ye vakit ve emek harcamasının bir manası olduğu düşünmüyorum bence uğraşmayın. Çünkü YL gerçekten özel sektörde bir şey katmıyor.

Doktora yapan birisi olarak akademi düşünmeyen birisinin hele hele yüksek lisans kayıt amacı askerliğini tescil ettirmek olan birisinin(küçümsemiyorum lütfen yanlış anlamayın) YL'ye vakit ve emek harcamasının bir manası olduğu düşünmüyorum bence uğraşmayın. Çünkü YL gerçekten özel sektörde bir şey katmıyor.
Yanlış anlamadım hocam, haklısınız. Özel sektör defteri benim için kapandı zaten çok uğraştım olmadı. O yüzden tamamıyla devlete yöneldim. Temmuz 2026 gibi tecilim sona erecekti henüz askere gitmek istemediğimden böyle bir yola girdim. Kaydımı dondurmayı düşünüyorum daha sonrasında silerim belki ama gerekçe isteniyor nasıl bir şey bulabilirim bilmiyorum

Yanlış anlamadım hocam, haklısınız. Özel sektör defteri benim için kapandı zaten çok uğraştım olmadı. O yüzden tamamıyla devlete yöneldim. Temmuz 2026 gibi tecilim sona erecekti henüz askere gitmek istemediğimden böyle bir yola girdim. Kaydımı dondurmayı düşünüyorum daha sonrasında silerim belki ama gerekçe isteniyor nasıl bir şey bulabilirim bilmiyorum.

"Özel sebepler" durumunu genelde kabul ediyorlar ya da maddi durumlar ama eğer öğrenci işlerine gidip bıyık altından yeaa ne kabul edilir diye sorarsanız yardımcı olabilirler. Sadece "KPSS hazırlandığım için" gibi sebepler sunmayın. Gerçek bir sebep olmalı.

"Özel sebepler" durumunu genelde kabul ediyorlar ya da maddi durumlar ama eğer öğrenci işlerine gidip bıyık altından yeaa ne kabul edilir diye sorarsanız yardımcı olabilirler. Sadece "KPSS hazırlandığım için" gibi sebepler sunmayın. Gerçek bir sebep olmalı.
Evet sadece Kpss dersem direkt gönderirler izin vermezler. "Ailevi Sebepler" ya da "Özel Sebepler" olarak belirtirsem olur herhalde.

Düzeltme: Aslında bu süreçte en beni en çok düşündüren haftada 2 gün gidip gelmek ve bu kadar masrafa girmek yoksa yürütebileceğimi düşünüyordum

Ben sınavsız ikinci üniversiteye kayıt oldum ertlemek icin henüz askerlik şubesini aramadım otomatik tecil düşmedi. Belki sizde ikinci üniversite ayağına yapabilirsiniz.

Hocam ikinci üniversitede tecil uzamıyor diye biliyorum. Herhangi bir Lisans programından mezun olmuşsanız o sıra başka bir tane bile okuyor olsanız veya daha sonrasında lisans önlisans farketmez okusanız bile tecil uzamıyor. Sadece yüksek lisans gibi durumlarda uzadığını okumuştum o yüzden yüksek lisans yapmaya başladım :(

Hocam ikinci üniversitede tecil uzamıyor diye biliyorum. Herhangi bir Lisans programından mezun olmuşsanız o sıra başka bir tane bile okuyor olsanız veya daha sonrasında lisans önlisans farketmez okusanız bile tecil uzamıyor. Sadece yüksek lisans gibi durumlarda uzadığını okumuştum o yüzden yüksek lisans yapmaya başladım :(
Evet bende yeni öğrendim, başladık artık bir yola zamanım oldukça okurum artık lsdjsfsjdsdj