Askerlik korkman gereken bir şey değil ancak borcun, ailevi problemlerin ve sevgilin varsa askerliğin geçmez. Kimi devremin borcu vardı, kimisi nişan atmıştı, adamların yüzü gülmedi.
Askercilik rolünü iyi oyna, gerisi halledilir.
Merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin.

Askerlik korkman gereken bir şey değil ancak borcun, ailevi problemlerin ve sevgilin varsa askerliğin geçmez. Kimi devremin borcu vardı, kimisi nişan atmıştı, adamların yüzü gülmedi.
Askercilik rolünü iyi oyna, gerisi halledilir.
Merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin.

Rolünü iyi oyna derken? Artı olarak orada ego gibi olmasın seviyemin altında çok kişi olacağını düşünüyorum. Ben kendim biraz sessizimdir kendimi ezdirmeme konusunda ne yapabilirim?

Ben kendim biraz sessizimdir kendimi ezdirmeme konusunda ne yapabilirim?
En ufak bir tartışmada gün ceza yiyorsunuz hocam, devrecilik yapan olursa çok kâle alma kimseyle de kavga etme. Ha seninle uğraşıyorlarsa direkt şikayet et, astsubaya şikayet edip de karşılık almadığım tek gün olmadı. Yardımcı oluyor komutanlar.

En ufak bir tartışmada gün ceza yiyorsunuz hocam, devrecilik yapan olursa çok kâle alma kimseyle de kavga etme. Ha seninle uğraşıyorlarsa direkt şikayet et, astsubaya şikayet edip de karşılık almadığım tek gün olmadı. Yardımcı oluyor komutanlar.

Ben kimseyle kavga etmem. Kavgaya da girmem. Bu benim yatak arkadaşıyla iyi olmaya çalışırım takıldığım bir şey de o bana yardımcı olur ben ona.
Şikayet etme olayı pek hoş karşılanır mı? Oradaki kişi sen şikayet ediyorsun diye kavga çıkarırsa ne yapacağım? Oldu da yaptı diyelim.

Ne kulesi abi?

oar2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de ben giderken bir tane yaka cüzdanı, kartımı alıp gideceğim kimlik almaya gerek var mı? Telefon da götürmemeyi düşünüyorum. Orada konuşma yerleri var mış.

Herkesin gideceği yere göre askerliği değişir kimsenin ki aynısı olmuyor. O yüzden fazla kafaya takmamaya çalışın ben Elazığ da yaptım mühimmat bölüğüydü 130 kişi falandık. Acemilik de oradaydı orada da devam ettik bitirdik.

Genelde bol bol nöbet tutma bol bol spor yapma ve bol bol mermi top obüs havan topu füze vs taşıma istifleme kamyon kamyon ve duş alma vs hepsi rahattı zamanı falan da yoktu istersen yarım saat duş al. Akşam sivil giyim vardı akşam içtimasından sonra. Rahattık yani.