Bir de ben giderken bir tane yaka cüzdanı, kartımı alıp gideceğim kimlik almaya gerek var mı? Telefon da götürmemeyi düşünüyorum. Orada konuşma yerleri var mış.
Kimlik şart, hastaneye vs gitmen gerekirse lazım oluyor. Konuşma yerleri 90 larda belki vardır ama şu an yok, tuşlu bir telefon alsan yeter. Acemi de asker hattı satmaya çalışırlarsa da sakın alma.

Telefon almasak ne olur? Ben bu çalınma mevzularını ve o asker hattını kafaya takıyorum.
Alsan iyi olur ailenle vs konuşursun, tuşlu çalınma vakası da 6 ay boyunca hiç şahit olmadım. Asker hattı olayı girişte diyorlar hat alman gerekli sivil hattını kullanamazsın diye ama tamamen palavra, komutanlar akşam içtimasında herkese geri vermişti hatlarını. Hatta girişte beni komutanlar uyarmıştı hat satmaya çalışacaklar alma diye.

Ek olarak bir de internet kafe miz vardı akşam nete girebiliyorduk. Tabii süreli şekildeydi. Yarımşar saat ile.

ANTK denilen bir kısaltma var, 41 maddeden oluşuyor onu okuman ve uygulaman yeterli. Nöbetini nizami tut, sana verilen görevleri sorgulama ve eksiksiz uygula, askerliğin rahat geçer.
Artı olarak orada ego gibi olmasın seviyemin altında çok kişi olacağını düşünüyorum. Ben kendim biraz sessizimdir kendimi ezdirmeme konusunda ne yapabilirim?
Askerde garip de var keş de var, bir şekilde geçiniyorsun, geçinemezsen amirlerin yardımcı olur.
Sessiz olursan ezilirsin, askerde devrecilik bir raddeye kadar var ama genelde sıracılık uygulanır.

Antk denilen bir kısaltma var, 41 maddeden oluşuyor onu okuman ve uygulaman yeterli. Nöbetini nizami tut, sana verilen görevleri sorgulama ve eksiksiz uygula, askerliğin rahat geçer.

Askerde garip de var keş de var, bir şekilde geçiniyorsun, geçinemezsen amirlerin yardımcı olur.
Sessiz olursan ezilirsin, askerde devrecilik bir raddeye kadar var ama genelde sıracılık uygulanır.

Tamam yerine göre sohbete katılmam gerekiyor anladığım kadarıyla sessiz kalmak = ezilmek.

Acemilikte çok sövmüştüm. Duş haftada 1 kez alabiliyorduk, koğuşta 35 kişiydik ve sürekli yürüyüş eğitimi vardı. Acemilik inanılmaz sıkıcı geçebilir ama usta birliği gerçekten eğlenceliydi, görev de alabilirsen çok rahat yaparsın askerliğini. Bana revircilik düşmüştü, revirin oradaki kantinden sandviç alıp gazino da TV izlerdim hep.
Sabah 5 ile 5:30 arası ihtiyaç duşlarında 2-3 günde bir manga toplanıp yarım saat yıkanıyorduk, sonra otomattan sıcak çikolata ya da karadut alıp güneşin doğuşuna karşı içerdik.

Ayrıca ne en arkada ol ne de en önde ortalarda ol. Rahat olursun genelde birini çağıracakları zaman ye en önden ya da en arkadan çağırıyorlar çünkü en arkadaki genelde hiçbir şeye bulaşmayım görünmeyeyim diye kaçıyor.

Normal olman yeterli sohbetini vs yap fazla sivri olmamaya bak yeterli.

Acem birliğinin yarısı içtimada beklemeyle geçer.

Terhis için KTM'ye inerken oluşan duygu tarif edilemez.

2027 yılında askere gideceğim. Ocak ayında yoklamayı tamamladım, beklemedeyim ama çevremde askerlik ne zaman deyince stres olmaya başlıyorum. Ne gibi tavsiyeleriniz olur? Rahatlamaya ihtiyacım var. Tavsiyeniz de varsa dinleyebilirim. 6 ay yapacağım.
Çok stresliysen ertele. Çevrende sorarsa geçiştir, açıklama yapmak zorunda değilsin.