AhmetBurak

Başarılı
2006 doğumluyum YKS'ye hazırlanıyorum e-Devlet'ten bugün kontrol ettim yoklama yaptırmama 11ay kalmış 31/12/2025'e kadar süresi var mış bu nedir? Askere mi gideceğim anlamadım gitti. Tecili uzatma muhabbeti nedir? Açıklayacak bir abi lazım bana.

Daha geçen ay yeğenimin askerlik yoklaması geldiği için tecil ettirmiştik.

E-Devlet’te askerliğim bölümüne gir en alt tarafta hangi askerlik şubesine gitmen gerektiği yazar. E-Devlet’ten lise mezuniyet belgenin çıktısını alıp askeralma şubesine gideceksin, askerliğini tecil ettirmek istediğini söyleyeceksin ve askerliğini erteleyecekler, gayet kolay bir işlem.

Yoklamadan önce üniversiteye girersen zaten otomatik olarak askerliğini erteleyeceklerdir.

Aksi taktirde askerlik yoklamasına gitmen gerekecek.

Son düzenleme:
Daha geçen ay yeğenimin askerlik yoklaması geldiği için tecil ettirmiştik.

e-Devlet'te askerliğim bölümüne gir en alt tarafta hangi askerlik şubesine gitmen gerektiği yazar. e-Devlet'ten lise mezuniyet belgenin çıktısını alıp askeralma şubesine gideceksin, askerliğini tecil ettirmek istediğini söyleyeceksin ve askerliğini erteleyecekler, gayet kolay bir işlem.

Yoklamadan önce üniversiteye girersen zaten otomatik olarak askerliğini erteleyeceklerdir.

Aksi takdirde askerlik yoklamasına gitmen gerekecek.

Hocam en altta yazan askerlik şubesi memleketimdeki. Oraya mı gitmem lazım neredeyse 1000km.

Hocam en altta yazan askerlik şubesi memleketimdeki. Oraya mı gitmem lazım neredeyse 1000km.
Yanlış yönlendirmek istemem açıkcası, herhangi bir askerlik şubesine gittiğinde de yardımcı olurlar diye düşünüyorum ama net bir bilgim yok.

En mantıklısı e-Devlet’te yazan askerlik şubesini araman olacaktır. e-Devlet’te aynı kısımda askerlik şubesinin numarası da yazması lazım.