YasinCmcla

Başarılı
Arkadaşlar backend geliştirici olmak için ASP.NET Core öğrenmek istiyordum ama YouTube'daki hoca önce MVC öğrenin diyor. O videoya gidiyorum ASP.NET projelerini yapın diyor. ASP.NET videolarını izlemeden kurstan ne anlayacağım hiçbir şey anlamadım.

Arkadaşlar backend geliştirici olmak için ASP.NET Core öğrenmek istiyordum ama YouTube'daki hoca önce MVC öğrenin diyor. O videoya gidiyorum ASP.NET projelerini yapın diyor. ASP.NET videolarını izlemeden kurstan ne anlayacağım hiçbir şey anlamadım.
MVC bir patterndir, sadece ASP.NET Core özelinde değil diğer backend dilleri ile de yazılabilir, ASP.NET üzerinde MVC patterni ile kod yazmak için zaten temelde ASP.NET Core bilmeniz gerekli. Tüm bunlar için YouTube'da Gençay Yıldız hocanın ASP.NET Core üzerine olan eğitimlerini izlemenizi öneririm. Kendisi temelden gelişmiş seviyeye doğru baştan sona anlatıyor her şeyi.

Klasik asp.net (.aspx uzantılı sayfalar olan) ile Mvc arasında hiçbir benzerlik yoktur. O sebeple MVC paternini öğrenmeniz ve Core ile yazılım yazmanızı öneririm. Biraz temelden olan core eğitimlerinde kısaca da olsa MVC yapısından bahsedilmektedir zaten.