ASRock B450M-HDV R4.0 fan kontrol

anlzn

Çalışkan
Başlıktaki anakarta sahibim. Kasa fanlarımın modeli DeepCool ve 3 pinliler sürekli tam devirde çalışıyorlar, kontrol edemiyorum. Ayar yapsam da geçerli olmuyor. İşlemci soğutucu modelim DARKX123. fanı 4 pine sahip, CPU fan soketine takılı ama bunu da kontrol edemiyorum. Bu yüzden Arctic fan hub satın aldım bağladım anakarta, yine kontrol edemiyorum, fanlar hep en son hızda çalışıyor.

FAN HUB-Arctic 10 Port PWM Fan Çoklayıcı Hub Kontrolcü (AR-ACFAN00175A) | Teknobiyotik

Son düzenleyen: Moderatör:
  • BIOS'tan mı değiştiriyorsun yoksa yazılımı var mı?
  • BIOS pilinin altında 4 pinli CHA_FAN1 girişi var yanlış değilsem sadece 1 kasa fanını oraya takıp BIOS'tan hız değiştirmeyi dener misin?
  • Ayrıca kasa fanları kaç pin 3 mü 4 mü?
  • işlemci soğutu 3 pin yazıyor yani 4 pinli yuvaya takmanız sorunu çözmez.

@anlzn,

• BIOS'tan mı değiştiriyorsun yoksa yazılımı var mı?
  • BIOS pilinin altında 4 pinli CHA_FAN1 girişi var yanlış değilsem sadece 1 fan oraya takıp BIOS'tan hız değiştirmeyi dener misin?
  • Ayrıca kasa fanları kaç pin 3 mü 4 mü?
  • işlemci soğutu 3 pin yazıyor yani 4 pinli yuvaya takmanız sorunu çözmez.

İşlemci soğutucum 4 pinli BIOS'tan da denedim, uygulamadan da denedim, ayarlanmıyor, yani etki yok, kasa fanlarım 3 pinli.
Cha fan 1 soketine tek bir fan takmayı da denedim, sonuç aynı.

İşlemci soğutucum 4 pinli BIOS'tan da denedim uygulamadanda denedim ayarlanmıyor yani etki yok kasa fanlarım 3 pinli.

Altta teknik özelliklerde 3 pin yazıyor diye öyle dedim eğer 4 pinli ise onu BIOS'tan değiştirip ayarları kaydetince olması lazım.

Ayrıca 3 pinli fan içinde PWM değil de DC modundan elle değiştirmen lazım.

Altta teknik özelliklerde 3 pin yazıyor diye öyle dedim eğer 4 pinli ise onu BIOS'tan değiştirip ayarları kaydetince olması lazım.

Ayrıca 3 pinli fan içinde PWM değil de DC modundan elle değiştirmen lazım.

BIOS'tan yapıyorum kaydedip çıksam da etki etmiyor, hep yüksek hızda ayrıca BIOS menüsünde DC mod veya PWM mod için bir seçenek yok, anakart oto atıyor, sanırım ben müdahale edemiyorum.

Görmeden bir şey diyemiyorum pek, yapabilmen lazım aslında ama tam o ayarın yerini bilmek lazım ayrıca kontrolcüyü 4 pinli yuvaya olmuyorsa 3 pinli yuvaya tak her 2'sinde de. Deneme yanılma yoluyla en kötü çözersin belki.

ASRock B450M-HDV R4.0 Connector

Bağlantılar kısmında yazana göre destekliyor normalde PWM. Tek çare farklı 4 pinli PWM fanı ile denemek.

Görmeden bir şey diyemiyorum pek, yapabilmen lazım aslında ama tam o ayarın yerini bilmek lazım ayrıca kontrolcüyü 4 pinli yuvaya olmuyorsa 3 pinli yuvaya tak her 2'sinde de. Deneme yanılma yoluyla en kötü çözersin belki.

ASRock B450M-HDV R4.0 Connector

Bağlantılar kısmında yazana göre destekliyor normalde PWM. Tek çare farklı 4 pinli PWM fanı ile denemek.

4 pin PWM bir fan alıp sonucu yazacağım.

Geri
Yukarı Alt